Silviu Bănilă
1112 vizualizări 10 aug 2015

Fondatorul Apple a refuzat-o agresiv pe Chrisann Brennan, când aceasta i-a cerut să înfiinţeze un fond pentru fiica sa cea mare, Lisa, crescută în sărăcie.

Brennan l-a acuzat pe Jobs că s-a comportat „fără onoare”, prin negarea faptului că este tatăl fetei şi a spus că banii reprezintă o formă de reconciere, scrie Daily Mail.

„Cred că decenţa şi apropierea pot fi obţinute cu bani. E foarte simplu”, a scris femeia într-o telegramă prezentată în premieră.

Jobs a ignorat-o şi a spus că nu răspunde bine la şantaj şi nu va lua parte la aşa ceva. Brennan i-a transmis scrisoarea lui Jobs în 2005, cînd Apple a lansat iPod şi compania a devenit una din cele mai valoroase din lume, transformându-l pe fondator într-un miliardar.

Jobs şi Brennan s-au cunoscut în 1972, la vârsta de 17 ani, pe când erau elevi la liceul Homestead din Cupertino, California.

Relaţia s-a încheiat cinci ani mai târziu, după ce Brennan a rămas însărcinată şi Jobs a negat că el ar fi tatăl copilului.

Mai mult, Jobs a susţinut că este „infertil şi steril”, dar ulterior a avut trei copii cu soţia sa, Laurene Powell.

Povestea va fi prezentată cel mai probabil în biografia lui Steve Jobs, regizată de Danny Boyle, cu Michael Fassbender în rolul gurului tehnologic de la Apple. Filmul va fi lansat în luna octombrie a acestui an.

Deşi a primit de la Jobs două maşini, o casă de 400.000 de dolari şi plata studiilor fetei, Brennan a dorit o sumă mai mare şi l-a acuzat pe fondatorul Apple că ar fi „hoţ”. În scrisoarea adresată lui Jobs, femeia cere 25 milioane de dolari pentru ea, drept „cadou” şi 5 milioane de dolari pentru fiica ei, Lisa.

Brennan a mai spus că nu a încercat niciodată să o învrăjbească pe Lisa împotriva tatălui ei, Steve Jobs. De asemenea, ea precizează că timp de patru ani şi-a crescut fiica în sărăcie. În 2009, femeia i-a transmis o nouă scrisoare lui Jobs, în care îi promitea că nu va scrie o carte de memorii, dacă primeşte banii respectivi.

Jobs a refuzat oferta şi a simţit că este şantajat. În 2013, la doi ani după moarte lui Steve Jobs, Brennan a publicat cartea intitulată „The Bite in the Apple: A Memoir of My Life With Steve Jobs”. În memoriile sale, femeia susţine că succesul l-a transformat pe Steve Jobs într-un „demon” şi ea a devenit „ţinta cruzimii sale”.

Lisa, fiica lui Jobs în vârstă de 38 de ani, nu a avut o relaţie foarte strânsă cu Jobs, dar a fost la căpătâiul lui când a murit. Aceasta a refuzat să comenteze dezvăluirile mamei sale. 

Citește și: