Adrian Popa
7133 vizualizări 18 nov 2013

Google, compania care operează cel mai mare motor de căutare pe internet, a anunţat că va bloca toate link-urile către site-uri care găzduiesc conţinut pornografic în care sunt implicaţi copii, transmite Daily Mail.

Compania a modificat algoritmul motorului de căutare astfel încât niciun fel de material (imagini, înregistrări video ş.a.) cu conţinut sexual în care sunt implicaţi copii să nu mai apară. Într-o primă fază, modificările vor funcţiona doar în statele vorbitoare de limbă engleză. Ulterior, în următoarele şase luni, vor fi făcute modificări şi în versiunile locale ale motorului de căutare. Google Search este disponibil în 159 de limbi. 

Pînă acum au fost curăţate rezultatele a 100.000 de căutări, potrivit Google. Noul algoritm nu îi poate împiedica pe pedofili să încarce noi imagini şi videoclipuri pe internet, însă le va elimina din rezultate imediat ce acestea sunt găsite.

„Acesta reprezintă un important pas înainte”, a declarat David Cameron, premierul britanic.

Guvernul britanic a cerut şi de la Microsoft, compania care operează motorul de căutare Bing, să facă modificări similare la algoritmul său. 

Citește și: