Silviu Bănilă
835 vizualizări 26 oct 2014

În week-end, jucătorii LARPing se îmbracă în costumele unor personaje din jocurile video şi îşi imaginează un univers fantastic.  În SUA, Canada şi Europa, există tot mai multe grupuri LARPing. În SUA, există peste 30 de cluburi LARPing, fiecare fiind formate din zeci de capitole şi mii de membri. În urmă cu câteva săptămâni, Business Insider a vizitat „tărâmul” Alliance, unul din cele mai vechi grupuri de role-playing din SUA, situat în Pennsylvania.

În fiecare seară de vineri, jucătorii se adună în Faire Play, sediul Alliance, improvizat dintr-un hambar uriaş. Jocul durează până dimineaţa. Cei mai mulţi jucători sunt cazaţi într-o tavernă, o cameră vastă, situată în centrul hambarului şi primesc ouă, şuncă, clătite şi cafea. Pentru a deveni „personaje de basm”, americanii plătesc 60 de dolari fiecare.

Unul din jocurile de role-playing este Nine Towers, patronat de un tip pe nume Todd. Acesta a explicat că musafirii sunt împărţiţi în două echipe, formate din jucători activi şi NPC (jucători non-playable). Ei se îmbracă în costumele de scenă, îşi construiesc personajul şi fac orice doresc. Personajele NPC îşi pot asuma orice identitate, fie că e vorba de un bucătar sau un mercenar. „Armele luptătorilor” sunt construite din PVC, spumă poliuretanică şi plastic.

Citește și: