Adrian POPA
24391 vizualizări 3 iun 2015

„Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat”, se arată în noua lege.

De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Compania Uber a anunţat că serviciul său low-cost, UberX, va continua să funcţioneze în Bucureşti, în ciuda noii legi. Între timp, se poartă discuţii pentru găsirea unei soluţii de compromis.

Uber: Operaţiunile în România nu sunt afectate de noul amendament

Reprezentanţii companiei americane au explicat pentru gândul că operaţiunile din România nu sunt afectate pentru că „acest serviciu, care este diferit ca structură de un serviciu comercial, oferă locuitorilor posibilitatea să împartă o călătorie şi costurile aferente acesteia”.

„Sunt aproape 1 milion de maşini înregistrate în Bucureşti care sunt folosite, în medie, mai puţin de două ore pe zi. Crescând timpul de utilizare şi numărul de persoane care împart o maşină personală, acest număr s-ar putea reduce la 250.000”, a explicat Daniel Byrne, responsabil cu comunicarea pe Europa, viziunea pe termen lung a serviciului UberX prezent în Bucureşti.

Reprezentantul companiei a mai precizat că au fost purtate negocieri pentru reglementarea serviciilor Uber în România, considerând că legislaţia ar trebui să ia în considerare servicii noi cum sunt cele de ridesharing. „Scopul nostru este ca serviciile Uber să fie reglementate şi ne dorim să găsim modalităţi de a contribui la modernizarea legislaţiei din România astfel încât aceasta să ia în considerare servicii noi şi inovatoare cum sunt cele de ridesharing. Discuţiile noastre la nivel local şi guvernamental au fost pozitive şi suntem entuziasmaţi că putem continua să oferim locuitorilor Bucureştiului o metodă alternativă de transport care este convenabilă, sigură şi transparentă. Uber poate aduce beneficii economice importante celor care deţin o maşină, oferindu-le posibilitatea de a-şi acoperi costurile maşinii personale (amortizare, întreţinere, combustibil, parcare, etc). În acelaşi timp, Uber promovează buna funcţionare a oraşului prin reducerea numărului de maşini şi a traficului urban”, a continuat Byrne.

În ceea ce priveşte planurile în România, reprezentanţii companiei s-au rezumat la a spune că vor continua să funcţioneze şi să promoveze acest serviciu, având în vedere că au avut un feedback pozitiv până acum, iar România este una dintre pieţele cu cea mai mare creştere din regiune. 

Uber a lansat oficial în România serviciul UberX, cel mai ieftin din portofoliul companiei, în luna februarie. Aplicaţia pentru smartphone face legătura între pasageri şi cel mai apropiat şofer dispus să-şi ofere serviciile contra cost, fiind o alternativă la firmele de taximetrie. Tariful de bază perceput de Uber în Bucureşti este de 1,39 lei, iar călătoria trebuie să aibă un cost final de minimum 6 lei.

În Bucureşti, orice persoană care are minimum 21 de ani, permis de conducere şi maşină şi care nu are cazier judiciar sau antecedente în trafic se poate înregistra în sistem şi transporta persoane. Înainte de a primi „OK-ul”, candidatul merge şi la un interviu cu un reprezentant al Uber. Şoferii primesc 80% din valoarea cursei, iar restul merge la Uber.

Mai mult, ca să te poţi înregistra în Uber, trebuie să ai maşină fabricată după după anul 2005 şi în stare de funcţionare foarte bună.

Citește și: