Gandul.info
Anca Olteanu
462 vizualizări 20 oct 2017

La data de 12 octombrie, Eduard Lucian Lovin şi Bogdan Cristian Iana au fost numiţi vicepreşedinţi ai ANCOM, prin Hotărârea Parlamentului nr. 79, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 805/11.10.2017. Numirea acestor vicepreşedinţi a fost unul dintre motivele demisiei lui Adrian Diţă, au mai arătat sursele.

Pe de altă parte, „mai mulţi membri din Comisia pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţii din Camera Deputaţilor i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Adrian Diţă, susţinând că a destructurat ANCOM şi că a dat afară mai mulţi profesioinişti”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Drulă (membru USR), preşedintele acestei comisii parlamentare.

Adrian Diţă a preluat funcţia de preşedinte al ANCOM la data de 11 mai, când plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a votat cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Anterioor, Adrian Diţă a fost director de Public Affairs la Telekom România.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, în 17 octombrie, că este de acord cu revocarea şefului ANCOM, el precizând că va propune colegilor din Birourilor Permanente ca propunerea de revocare să fie discutată miercuri, în plenul reunit, dacă va veni solicitarea din partea comisiilor economice.

Solicitat să precizeze dacă este de acord cu schimbarea şefului ANCOM, la cinci luni de la numire, o propunere în acest sens urmând a fi făcută de către comisiile economice din Parlament, Dragnea a precizat: „Răspunsul este da”.

Întrebat dacă are un nume pentru înlocuitor, în condiţiile în care a fost vehiculat fostul premier Sorin Grindeanu pentru şefia acestei instituţii, Dragnea nu a negat.

„Din câte ştiu eu, deciziile (de revocare şi de numire, n.r.) nu sunt la pachet. Să ajungem la hotărâre. Dacă mâine vine solictarea de la cele două comisii în BPR, eu o să solicit colegilor să discutăm în plenul reunit chiar mâine propunerea de revocare”, a spus Dragnea.

Citește și: