Adrian Popa
9567 vizualizări 1 oct 2019

Steve Jobs, unul dintre vizionarii din sectorul tehnologic, nu se temea, în 1981, de aceste lucruri.

Cofondatorul Apple îi asigura pe americani - într-un interviu acordat ABC News Nightline, cu un deceniu înainte de apariţia www (World Wide Web) - că intimitatea nu va reprezenta o problemă dacă oamenii vor ajunge să folosească în număr mare computerele personale.

„Există un sentiment pe care mulţi dintre noi îl au, care nu înţeleg cum funcţionează computerele şi ce fac ele pentru noi, că vom ajunge să fim controlaţi de computere. Există vreun pericol ca acest lucru să se întâmple?”, întreabă moderatorul.

CITEŞTE ŞI: Cât de periculoasă este Inteligenţa Artificială? De ce Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk se tem de tehnologia în care marile companii investesc masiv

Potrivit lui Steve Jobs, computerele urmau să elibereze în umanitatea, permiţându-le oamenilor să se ocupe de sarcinile creative, în timp ce maşinile fac lucrurile repetitive.

Iar dacă oamenii nu erau mulţumiţi de relaţia cu PC-ul, aveau la îndemână o soluţie simplă, potrivit cofondatorului Apple. „Ei bine, aşa cum ştii, produsul pe care noi îl realizăm, unii oameni îl văd pentru prima dată şi nici măcar nu se gândesc că este un computer. Cântăreşte cam 5,4 kg, îl poţi arunca pe geam dacă relaţia cu el nu merge foarte bine”, a spus Jobs.

Pe de altă parte, rivalul lui Jobs, Bill Gates, s-a dovedit a fi un adevărat profet în 1994. Cofondatorul Microsoft  a prezis apariţia Netflix, Facebook şi YouTube. Aceasta nu este însă, singura profeţie majoră a lui Gates care s-a adeverit. Găsiţi aici o listă cu alte 10 pe care miliardarul le-a făcut înainte de anul 2000.

Citește și: