Silviu Bănilă
72 vizualizări 17 nov 2014

Săptămâna trecută, Ramzi Haidamus, preşedintele diviziei de tehnologie în cadrul Nokia, a vorbit despre planul companiei de a-şi revigora brandul. Nokia nu poate lansa telefoane mobile sau cu funcţii de bază care să îi poarte numele, până la sfârşitul lui 2016. Totuşi, poate folosi brandul pentru alte produse. „Dorim să licenţiem marca Nokia în alte industrii, dincolo de cele restricţionate, începând cu acest trimestru”, a declarat Haidamus. Nokia îşi va împrumuta numele pentru produsele relevante.

Nokia doreşte să exploreze noi segmente tehnologice şi va colabora cu mai mulţi producători. Produsele vor avea „calitatea Nokia”, promite compania. Finlandezii au înfiinţat o echipă care construieşte prototipuri şi le prezintă clienţilor interesaţi să primească o licenţă.

„Le vom oferi consumatorilor aceste produse”, a adăugat Haidamus, adâncind şi mai mult misterul resuscitării brandului Nokia. Compania finlandeză nu exclude împrumutarea numelui său pentru un producător de smartphone-uri, după expirarea embargoului, în T4 2016. „Avem un brand foarte valoros”, a spus Haidamus. „Într-adevăr, valoarea sa s-a diminuat, dar vom întoarce situaţia în favoarea noastră”. Noul şef al diviziei de produse Nokia, Sebastian Nystrom, are o experienţă îndelungată în zona dezvoltării de telefoane mobile şi în 2010, a contribuit la dezvoltarea sistemului de operare Meego. 

Citește și: