Cătălin Niţu
102 vizualizări 4 iun 2017

H. Moser plănuieşte să realizeze 20 de unităţi de Swiss Alp Watch Zzz, pe care le va vinde la preţul de 27.000 de dolari. Dacă nu ai şti dinainte, imaginile cu noul model de ceas elveţian ar putea fi confundate imediat cu un Apple Watch, acesta păstrând forma şi dimensiunile acestuia. Ba chiar şi producătorul încearcă să glumească pe seama Apple Watch spunând că Swis Alp Zzz arată „ca un smartwatch în stand by”.


 Desigur, există câteva diferenţe oarecum evidente. În primul rând, curelele nu folosesc designul brevetat de Apple, care asigură schimbarea rapidă. De asemenea, coroana digitală a fost înlocuită cu o conoană clasică, folosită pentru a potrivi ora şi (probabil) pentru a întoarce mecanismul pentru a funcţiona în continuare.


 Producătorul nu doreşte însă să afişeze logo-ul companiei nicăieri pe suprafaţa ceasului spunând că „designul este imposibil de confundat şi poate fi imediat identificat, chiar şi fără marketing”. Aceasta pare însă să fie un soi de glumă la adresa Apple.


 Cert este că Swiss Alp Watch Zzz este un produs real, care va fi vândut în serie limitată. Dacă merită sau nu 27.000 de dolari pentru un design inspirat de un produs care costă doar câteva sute de dolari (şi vine la pachet cu o serie de funcţii inteligente utile precum conectivitate la internet, redare de muzică, monitorizare a sănătăţii şi funcţii de socializare), vor hotărî cei care sunt interesaţi să îl cumpere.

Citește și: