Silviu Bănilă
441 vizualizări 26 oct 2014

„Cred că e vorba de natura umană, întotdeauna am avut o latură minunată si alta întunecată şi spaţiul web este disponibil pentru cei care vor să-l exploateze în ambele sensuri”, a spus Tim-Berners Lee, cu prilejul unui eveniment susţinut de BBC Business Daily în cadrul Muzeului de Ştiinţă de la Londra (unde Regina Elisabeta a II-a a transmis primul tweet din viaţa sa).

„Am sperat că spaţiul web va îndepărta barierele naţionale şi va furniza o mai bună înţelegere la nivel global, dar sunt uimit să văd cum oamenii încep să aibă idei foarte fixe şi să îi urască pe ceilalţi, în loc să îi iubească”, a declarat Tim Berners-Lee.

Totuşi, fondatorul WWW a rămas echilibrat, precizând că invenţia sa amplifică atât calităţile omenirii, cât şi defectele acesteia. „Oriunde privesc văd o masă de energie, multă energie şi în unele zone ale lumii, oamenii folosesc spaţiul web pentru a protesta împotriva regimurilor opresive”, a spus Tim-Berners Lee.

Uneltele internetului ar putea fi folosite mai mult în scopul colaborării şi mai puţin pentru a alimenta conflictele între oameni, a subliniat Berners-Lee. La începutul acestei luni, Tim Berners-Lee a declarat că proprietatea asupra datelor va reprezenta viitorul nucleu al spaţiului web. Potrivit acestuia, informaţiile sunt mai valoroase când se află în posesia oamenilor, nu a administratorilor de cloud. Datele sunt mai importante pentru utilizatori decât pentru companii, a explicat Tim Berners-Lee: „Informaţiile tale personale, stocate de companii, sunt mai importante pentru tine decât pentru ele. La ce vor folosi acest volum uriaş de informaţii? O să îţi trimită cât mai multe reclame şi te vei simţi de-a dreptul „urmărit”. Reclamele personalizate nu reprezintă viitorul!”, a încheiat fondatorul World Wide Web, potrivit theinquirer.net

Citește și: