Silviu Bănilă
790 vizualizări 20 nov 2014

ISS a susţinut că Microsoft i-a oferit un salariu prea mare lui Satya Nadella, care nu ar fi în concordanţă cu performanţele acestuia. „Debarcarea fostului director executiv Steve Ballmer a reprezentat o provocare şi a atras de la sine o nouă strategie de compensaţii pentru viitorul şef, care nu era acţionar majoritar”, au precizat analiştii ISS. „Totuşi, noul pachet salarial al lui Nadella ridică unele semne de întrebare”.

În anul fiscal 2014, care s-a încheiat, în cazul Microsoft, la 30 iunie, Nadella a primit un salariu de 919.000 dolari, un bonus de 3,6 milioane dolari şi un pachet de acţiuni de aproximativ 65 milioane de dolari. Anul trecut, Nadella a primit un grant de acţiuni de 13,5 milioane de dolari, ca parte a planului de stimulare. În septembrie, şeful Microsoft a beneficiat de un pachet de acţiuni de 13,6 milioane de dolari.

ISS a mai precizat că pachetul de compensaţii al lui Nadella în 2014, care ajunge la 90,8 milioane de dolari, a fost foarte ridicat, faţă de câştigurile altor directori executivi din industria tehnologică. Microsoft va susţine întâlnirea anuală a acţionarilor în ziua de miercuri, 3 decembrie. În cadrul adunării, acţionarii vor vota cu privire la acordarea pachetelor salariale pentru directori şi vor alege reprezentanţii board-ului.

Citește și: