Adrian Popa
3257 vizualizări 10 apr 2013

Furnizorul de servicii de plăţi cu monede electronice Ukash a intrat pe piaţa din România printr-un parteneriat semnat cu PayPoint România, operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail.

Astfel, consumatorii din România pot converti numerar în monedă electronică Ukash prin intermediul celor peste 7.000 de terminale PayPoint instalate în magazine de proximitate din întreaga ţară. 

"Valoarea tranzacţiilor online din România a crescut cu 24% în 2011, ajungând la 158,9 milioane de euro, ceea ce relevă o semnificativă creştere a pieţei. Totuşi, consumatorii din România sunt încă reticenţi cu privire la utilizarea cardurilor de credit sau debit atunci când fac tranzacţii pe internet. Un procent estimativ de 75% din plăţile realizate online sunt efectuate prin metode alternative plăţilor prin card. În acest context, posibilitatea de a converti numerarul în credit Ukash pentru a realiza plăţi online este o iniţiativă importantă, care susţine creşterea comerţului electronic în România", se arată într-un comunicat al PayPoint.

Avantajul unei monede electronice este că utilizatorii au posibilitatea de a utiliza numerar pe internet, fără a fi nevoiţi să dezvăluie informaţii financiare personale.

Pentru a realiza o plată la unul magazinele online care acceptă Ukash ca metodă de plată, consumatorii trebuie să introducă codul Ukash format din 19 caractere. Acesta se regăseşte pe fiecare chitanţă emisă de terminalul PayPoint. 

La fel ca şi modalităţile de plată standard, nici cele cu monede digitale nu sunt lipsite de riscuri. Recent, hackerii au reuşit să fure sume importante în moneda electronică Bitcoin. 

 

Citește și: