458 vizualizări 13 iun 2016

Utilizatorii au fost deja înştiinţaţi că începând cu data de 7 iulie, cei care nu folosesc noul software vor rămâne fără fotografiile şi clipurile video salvate în cloud, scrie Go4it.

Aceasta nu este prima dată când Facebook obligă utilizatorii să instaleze o aplicaţie după ce funcţia a fost separată de reţeaua de socializare principală. Înainte, aplicaţia Facebook oferea posibilitatea de sincronizare a fotografiilor de pe telefon direct în librăria de pe profilul personal în dosare privat. Cei care au folosit funcţia în trecut, dar nu vor să instaleze aplicaţia Moments, au timp până pe 7 iulie să îşi salveze conţinutul stocat în „Synced Albums” şi „Synced Photos”, întrucât acestea vor fi şterse automat.

Facebook a decis să anunţe utilizatorii atât prin intermediul aplicaţiei de mobil, cât şi prin intermediul e-mail-ului, iar această mişcare a dus la confuzii. Mulţi au crezut că toate fotografiile de pe profilul personal de Facebook ar putea dispărea dacă nu instalează Moments, însă acest lucru nu este adevărat. Cu siguranţă însă, frica de a pierde fotografiile stocate pe Facebook îi va împinge pe mulţi dintre utilizatorii reţelei de socializare să încerce noua aplicaţie.

Moments este disponibil gratuit pe AppStore şi Google Play Store. Se pare că o versiune pentru Windows 10 Mobile nu a fost încă lansată şi nici nu au fost oferite detalii despre disponibilitatea acesteia în viitor. Întrucât majoritatea dezvoltatorilor se feresc de Windows Store, este posibil ca funcţia de sincronizare automată a fotografiilor să nu fie implementată niciodată pe această platformă.

Citește și: