Silviu Bănilă
883 vizualizări 21 oct 2014

Greatfire.org, care monitorizează nivelul de cenzură online din China, a susţinut că în spatele atacului cibernetic asupra iCloud s-ar afla autorităţile chineze. O purtătoare de cuvânt a ministerului de externe chinez a declarat că nu a fost informată în privinţa atacului şi a reiterat faptul că Beijingul nu tolerează asemenea fapte. Apple nu a comentat, deocamdată, informaţiile referitoare la atacul cibernetic din China.

Îngrijorările cu privire la serviciul iCloud în China au ieşit la suprafaţă in week-end, când utilizatorii au primit mesaje de avertizare în browserele de internet. Forumurile online au susţinut că serverul de comunicaţii iCloud dedicat utilizatorilor chinezi a fost compromis.

Activistul chinez Zhou Shuguang, care locuieşte in Taiwan, a testat serviciul Apple şi a descoperit că infrastructura de comunicaţii între utilizatorii iCloud şi server a fost compromisă de un hacker. La rândul său, Erik Hjelmvik, un analist al Netresec AB, o companie de securitate cibernetică din Suedia, a precizat, marţi că, potrivit informaţiilor furnizate de utilizatori, iCloud a fost într-adevăr atacat de hackeri.

Citește și: