Adrian Popa
406 vizualizări 13 ian 2015

Statisticile sunt alarmante, în condiţiile în care multe instituţii financiare susţin o politică de rambursare a banilor pierduţi în urma unor infracţiuni cibernetice. Potrivit studiului, doar doar 59% dintre respondenţi au afirmat că şi-au recăpătat fondurile integral. Mai mult, 14% dintre victime au primit doar o compensaţie parţială, iar 27% dintre utilizatori nu au recuperat niciun ban.

În medie, suma sustrasă de infractorii cibernetici a fost de 313 dolari, iar 16% dintre respondenţi au raportat o pierdere de peste 1.000 de dolari. 

Activitatea infractorilor este uşurată de faptul că multe persoane nu sunt conştiente de pericolele la care se expun atunci când fac tranzacţii informatice. Cercetarea arată că 16% dintre respondenţi consideră că infracţiunile cibernetice care implică furt de bani sunt rare şi puţin probabile. Doar 22% dintre utilizatori consideră că ar putea fi victime ale unui atac cibernetic.

Statisticile arată că aproximativ 52% dintre utilizatori s-au confruntat cu ameninţări cibernetice financiare cel puţin o dată pe parcursul anului 2014.

„Chiar dacă eşti sigur că instituţia financiară sau magazinul online îţi va returna banii sustraşi ca urmare a unei fraude online, este recomandat să fii precaut,” spune Elena Kharchenko, Director Consumer Product Management în cadrul Kaspersky Lab. „Într-adevar, este posibil să îţi recuperezi toţi banii, deşi cifrele arată că asta se întâmplă în aproximativ jumătate dintre cazuri, însă stresul cauzat şi timpul pierdut sunt imposibil de compensat. De aceea, este important să acorzi o atenţie suplimentară protecţiei informaţiilor confidenţiale, inclusiv a datelor financiare,” încheie Elena Kharchenko.

Citește și: