Silviu Bănilă
1399 vizualizări 22 oct 2014

Antreprenorul kenyan Kelvin Macharia Kuria, fondatorul companiei de securitate auto Sunrise Tracking din Nairobi, a inventat o soluţie anti-furt foarte simplă.

Când a inventat produsul, Macharia a fost inspirat de aplicaţia Find my phone, cu ajutorul căreia utilizatorii îşi pot găsi telefoanele mobile rătăcite.

Produsul antreprenorului oferă trei niveluri de siguranţă: monitorizarea GPS, CCTV şi funcţia de dezactivare de la distanţă a motorului.

Sunrise Tracking are peste 500 de clienţi individuali şi 35 de clienţi persoane juridice, care folosesc sistemul de management şi car-tracking.

Funcţia care face diferenţa faţă de produsele concurenţei este cea de „dezactivare” a motorului maşinii prin intermediul SMS.

Macharia se concentrează încă din liceu asupra îmbunătăţirii produselor şi serviciile sale, în ciuda problemelor mari care compromit dezvoltarea start-up-urilor din Kenya.

„Numărul furturilor şi tâlhăriilor este foarte ridicat în Kenya şi cu precădere în Nairobi. În următorii ani, sperăm ca sistemul de tracking Sunrise să devină popular şi pe pieţele internaţionale”, spune Macharia.  

Citește și: