13773 vizualizări 31 mar 2016

În anii trecuţi, Vama Veche era una dintre detinaţiile preferate de români pentru ziua de 1 Mai, iar mii de tineri petreceau până dimineaţa pe plaja de la malul mării. Anul acesta lururile ar putea sta altfel, dat fiind faptul că în aceeaşi zi românii sărbătoresc Paştele. Şi cererea pentru minivacanţele la munte este în scădere. Totuşi, agenţiile de turism se adaptează şi vor să îmbine cele două sărbători.

"Prânzul şi noaptea de Înviere vor fi cu produse speciale de Paşte, respectiv pască, ouă roşii, cozonac. Asta în Maramureş sau în zona Bucovinei, unde tradiţiile se păstrează. Pachetele se adresează mai ales pentru familii", a declarat Iulia Holhoş, manager al unei agenţii de turism.

Românii preferă să stea împreună cu familia şi să meargă cel mult până la cea mai apropiată pădure pentru un grătar.

Turismul intern ar putea fi salvat de către cei peste un milion de oameni care au sărbătorit deja Paştele şi ar putea alege să marcheze în mod clasic Ziua Muncii, scrie citynews.ro.

"O variantă, care este aleasă mai ales de cei tineri, este litoralul românesc. Pentru două nopţi sau trei nopţi, dar fără masă, tarifele încep undeva de la 140 de lei. Asta pentru două nopţi de cazare la hotel de două stele în Mamaia, cea mai animată staţiune", a precizat Iulia Holhoş.

În ceea ce priveşte destinaţiile din străinătate, preţul unei vacanţe în Corfu poate începe de la 149 de euro.

Citește și: