37 vizualizări 7 mai 2009

Una din patru persoane consultate au fost diagnosticate cu osteoporoză, în cadrul unei campanii de prevenire a acestei afecţiuni, desfăşurate în perioada 27-29 aprilie, de către un lanţ de farmacii împreună cu o companie de produse medicamentoase. Mai mult, rezultatele acţiunii mai arată că 40 la sută dintre cei chestionaţi suferă sau sunt predispuşi să fie afectaţi de osteoporoză.

În cele trei zile ale campaniei, care s-a desfăşurat în Capitală şi alte nouă oraşe din ţară, peste 4.000 de persoane au cerut sfatul medicilor prezenţi în farmacii şi au beneficiat gratuit de consiliere şi teste de risc privind apariţia acestei afecţiuni a sistemului osos. În urma testelor realizate cu ultrasonograful - pentru determinarea riscului de osteoporoză – peste o mie de persoane au fost diagnosticate cu osteoporoză. „Faţă de 2008, anul acesta avem o creştere de 124% a numărului pacienţilor interesaţi de riscurile osteoporozei. Rezultatele obţinute arată că una din patru persoane consultate suferă de osteoporoză, lucru ce ne dovedeşte cât de important este să continuăm să prevenim apariţia osteoporozei prin programe de informare despre riscurile acestei boli”, declară Alice David, senior brand manager al lanţului de farmacii.

Campania de informare şi prevenire a osteoporozei s-a desfăşurat în 12 farmacii din Bucureşti şi din alte nouă oraşe - Ploieşti, Braşov, Târgu Mureş, Bacău, Constanţa, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj. Potrivit organizatorilor campaniei, braşovenii au manifestat cel mai mare interes în ceea ce priveşte informarea şi prevenirea acestei boli a sistemului osos.

Potrivit Fundaţiei Internaţionale pentru Osteoporoză (IOF), aproximativ 50 de milioane de femei din întreaga lume suferă de osteoporoză, iar incidenţa acestei boli tinde să se dubleze în următorii 25 de ani. Medicii susţin că înţelegerea măsurilor de prevenire a osteoporozei poate reduce riscul apariţiei fracturilor şi al fragilităţii sistemului osos, asigurând astfel o viata mai bună bolnavului. (M.N.)

 

Citește și: