Silviu Bănilă
6825 vizualizări 19 sep 2018

Rromii folosesc un urs pe post de MASEUR (1946)



Mutarea unui bloc de 7.600 de tone cu ajutorul unui angrenaj hidraulic în România (1987)

foto: captură youtube.com

În timpul comunismului, autorităţile din Alba Iulia au mutat un bloc uriaş cu ajutorul unor angrenaje hidraulice inovatoare. 80 de familii au stat în case pe tot parcursul operaţiunii şi curentul electric, respectiv apa NU au fost oprite. O femeie a pus un pahar de apă pe marginea balconului, care NU s-a vărsat în timpul mutării imobilului, împărţit în două şi transportat pe şine de tren, cu ajutorul unor roţi, scrie brightside.me.

Acrobaţi pe marginea Empire State Building (1934)

sursa foto: Rana Mazumder Facebook

Fotografia îi prezintă pe acrobaţii Jarley Smith, Jewell Waddek şi Jimmy Kerrigan într-un număr de balans pe marginea Empire State Building, care are o înălţime de 381 METRI. Acrobaţia a avut loc în Manhattan în data de 21 august 1934.

Fotografii de la prima nuntă a lui Marilyn Monroe. Viitoarea starletă s-a căsătorit la 16 ani (1942)



Femme fatale Marilyn Monroe a murit în 1962, la doar 36 de ani, dar a avut trei divorţuri în scurta ei viaţă. Primul ei soţ a fost un poliţist din Los Angeles, James Dougherty. Aceştia au început să se întâlnească în ianuarie 1942 şi s-au căsătorit în iunie, la doar 18 zile după ce Marilyn a împlinit 16 ani.

Un computer îl învinge pe regele şahului pentru prima dată (1997)



Garry Kasparov a jucat şah cu Deep Blue, primul supercomputer din lume. Campionul a fost învins de maşinăria fatală.

Identificator acustic (1914-1918)



Trupele americane foloseau acest sistem inovator (la acea vreme), amplasat pe o platformă cu roţi. Aceste instrumente au devenit „de muzeu” odată cu introducerea RADARULUI, în anii 1940.

Starleta Greta Garbo pozează alături de leul LEO la MGM (1926)

sursa foto: Michael Berg Facebook

Greta Garbo avea 19 ani când Louis B. Mayer a decis să o înroleze la MGM. Aceasta s-a fotografiat alături de simbolul studiourilor de film, Leo the Lion şi pare îngrozită de animalul feroce.

Nikola Tesla în laboratorul său, testând transmiţătorul de amplificare (1899)

sursa foto: Anula Papakroni Facebook

Locuitorii din Berlinul de Vest îşi ridică pe braţe copii pentru a-şi putea vedea bunicii, care locuiesc de partea estică a Zidului Berlinului (1961)



Toţi locuitorii din New York poartă pălărie (1939)

foto generic/ sursa: captură youtube.com: Colonelul Anthony Biddle participă la un exerciţiu cu baioneta. El le-a zis soldaţilor să-l atace şi îi va dezarma uşor

 

Citește și: