Simona TUDORACHE
949 vizualizări 29 mar 2017

Cele mai multe defecţiuni din cauza utilizării necorespunzătoare sunt înregistrate în perioada vacanţelor de Paşte, Crăciun şi a concediilor de vară. Aparatele de uz casnic şi gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în această perioadă

Pentru a evita defecţiunile, specialiştii oferă 10 recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

1. Nu este recomandată utilizarea telefoanelor şi a tabletelor când acestea sunt la încărcat; acumulatorul nu se va încărca în parametrii normali.

2. Conectarea mufei, a cardurilor pin şi a cartelelor trebuie făcută cu atenţie. Forţarea, respectiv încercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului.

3. În cazul contactului cu lichide, detaşaţi acumulatorul, dacă produsul permite, fară a-l reconecta la o sursă de electricitate şi prezentaţi-vă cu aparatul la un service autorizat.

4. Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute şi nu  trebuie folosit fără filtre. Cele mai multe defecţiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum cleşti de rufe, bucăţi de plastic şi creioane.

5.  Folosiţi apă dedurizată pentru fierul de călcat. Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecţiuni.

6. Se recomandă utilizarea apei filtrate şi decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă întâlnită este obturarea conductelor de apă din cauza  calcarului.

7. Maşina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire. Nu forţaţi colectorul de carne prin apăsare, deoarece forţarea motorului poate duce la defectarea acestuia.

8. Cuptorul cu microunde trebuie curăţat după fiecare folosire. Urmele de grăsime depuse pe pereţii aparatului pot duce la prelungirea duratei de încălzire.

9. Când este în funcţiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, întrucât pot apărea diferenţe de potenţial între cele două. Dacă un cablu a fost deconectat din greşeală, opriţi aparatul înainte de a reface conexiunea.

10. Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcţiei auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft pot interveni căderi de tensiune.

 

 

Citește și: