29949 vizualizări 18 feb 2016

1.Cum s-a născut Feng Shui-ul?

Feng Shui-ul este o ştiinţă care studiază energiile din casă, aşa că numai dacă schimbi locul mobilei în casă sau la birou poţi strica Feng Shui-ul. În urmă cu mai bine de 6000 de ani, chinezii au reuşit să descopere anumite formule de calcul cu care reuşeau să amplifice energiile pozitive şi să le încetinească pe cele negative din spaţiul în care lucrau sau locuiau. La aceste formule aveau acces doar maeştrii Feng Shui, nobilimea chineză şi, bineînţeles, împăratul. Oamenii simpli au auzit despre existenţa unor remedii care îmbunătăţesc viaţa, dar pentru că nu au avut acces la adevărata cunoaştere au început să facă presupuneri, să creeze legende şi să folosească tot felul de obiecte pe post de remediu. Ba mai mult, în timpul dinastiei Tang, împăratul a ordonat publicarea unei cărţi cu titlul “Omorându-i pe barbari”, care conţinea informaţii menite a induce în eroare cu privire la ştiinţa Feng Shui. Astfel a apărut Feng Shui-ul de tip comercial, care susţine că simpla aşezare în casă a unor obiecte sau statuete poate îmbunătăţi viaţa locuitorilor casei.

2. Cum sunt împărţite energiile?

Feng Shui-ul tradiţional se bazează pe măsurători, pe calcule şi recomandă aranjarea mobilei în casă, astfel astfel încât energiile pozitive să fie activate de obiectele electro-casnice, precum televizor, combină audio, maşina de spălat, frigider sau de ceasuri cu pendul, iar energiile negative să fie încetinite prin aranjarea mobilei. Pe lângă aceste remedii, se recomandă folosirea bambuşilor, a apei şi a sării, a obiectelor din metal sau din ceramică, deoarece acestea aparţin celor cinci elemente fundamentale care stau la baza a tot ce vedem. Dacă vorbim despre influenţa energiilor nevăzute, trebuie menţionat că şi acestea aparţin tot celor cinci elemente fundamentale: apă, pământ, lemn, foc, metal, iar între ele există o relaţie de susţinere şi de consum. În mod evident, nu există remedii general-valabile pentru atragerea bogăţiei, ci există remedii personalizate, care pot fi obţinute în urma unor analize amănunţite. Fără măsurători şi calcule, nimeni nu poate afla unde este amplasată energia prosperităţii într-o casă sau la birou.  

Cele nouă energii care guvernează spaţiul în care locuieşte sau munceşte omul aparţin Carului Mare. Fiecare energie aparţine unuia dintre cele cinci elemente fundamentale. În Feng Shui, timpul este împărţit în nouă epoci a câte 20 de ani. Peste această energie de bază vine energia fiecărui an, a fiecarei luni, a zilei şi a orei. Cu ajutorul unui specialist, oricine poate pune în casă remediile anului în curs, care îmbunătăţesc viaţa în proporţie de 10-15%.

Astfel, se ia o busolă şi se identifică punctele şi direcţiile cardinale, dar măsurătoarea se face afară, nu în casă, din cauza influenţelor exercitate de aparatura electronică. Se ia planul casei şi se trasează diagonalele, pentru a afla unde este centrul, apoi se împarte în opt zone, plus centrul – nouă, care corespund celor opt direcţii cardinale.

În centrul casei, de la începutul lui februarie, se află energia stelei 2 a Carului Mare, o stea cu energie negativă până în 2024, ea este responsabilă de boli, de depresie, epuizare. Remediul: aşezarea a şase monede sau a unui covor în nuanţe de alb, negru, gri, auriu, argintiu. 2 este o energie care aparţine elementului pământ şi se consumă dând naştere metalului.

În N-E-ul casei se află energia negativă, care este responsabilă de apariţia problemelor, blocajelor, ghinioanelor în viaţa noastră. Remediul: aşezarea unui recipient cu apă, în care se adaugă câteva linguri cu sare şi care se aşază pe o tavă din inox. 5 este o energie de pământ şi se consumă dând naştere metalului şi ţinând piept apei.

În N-ul casei se află energia stelei 7, cea a certurilor, conflictelor, scandalurilor şi chiar a furturilor. Remediul: aşezarea unui vas transparent, în care se pun trei bambuşi în apă (nu în pământ). 7 este o energie de metal şi se consumă tăind lemnul şi dând naştere apei.

În N-V se află deja energia stelei 3, cea a furiei, a problemelor cu picioarele, cu fiul cel mare etc. Remediul: accesarea unui obiect din ceramică roşie. 3 aparţine elementului lemn şi se consumă dând naştere focului (roşu) şi cucerind pământul (ceramica).

În V, anul acesta, se află steaua 4, energia aventurilor extraconjugale a relaţiilor de scurtă durată. Remediul: aşezarea unui obiect din ceramică roşie, pentru că şi această energie aparţine elementului lemn.

În S-ul casei se află steaua 6, a problemelor legale, a problemelor cu instituţiile statului, cu autorităţile. Remediul: aşezarea unui vas din sticlă, în care se pun trei bambuşi în apă, nu în pământ.

Stelele 8, 9 si 1 ale anului sunt pozitive şi nu trebuie amplificate, ele reprezintă prosperitatea şi armonia umană. În 2016, ele se află în SV, în E şi în SE.

3.Cum trebuie poziţionate oglinzile?

În  privinţa oglinzilor din casă sau de la birou, e necesar să respectăm câteva reguli simple: nu trebuie să ne oglindim în ele când dormim sau când lucrăm şi să nu fie în faţa geamului. Ele trebuie aşezate în aşa fel încât să reflecte energia pozitivă a stelei de bază 8, nu cea a anului, ci aceea care se află în urma măsurătorilor, pentru a amplifica prosperitatea.

4. Ce rol au culorile?

Dacă vorbim despre culori, trebuie să ne raportăm şi la diagrama personală, deoarece o culoare în exces prezentă în destinul cuiva poate crea probleme de sănătate. Spre exemplu, cineva care este născut în an şi în lună de foc şi poartă culorile lui 2016, adică roşu şi cele derivate, în mod sigur va avea probleme cu inima, cu sistemul circulator, va dezvolta uşor infecţii la orice organ. Nu există culori bune pentru toată lumea nici în casă. Dacă energia armoniei se află în dormitor, putem vopsi în roşu un perete, putem avea obiecte decorative roşii şi lenjerie de pat sau cuvertură în culorile : roşu, verde, albastru, galben, bej, maro, portocaliu. Atenţie la culorile vestimentaţiei şi cele din locuinţă, fiindcă puteţi face mai mult rău decât bine.

5. Cum ne ajută animalele?

Pisicile şi câinii din apartament sau din casă se consideră “obiecte care activează,” pentru că ele se mişcă tot timpul, şi atunci pot “mişca” şi energia, fie ea bună sau rea. Câinii şi pisicile purifică spaţiul. Acelaşi rol îl au şi cristalele.

6. Care sunt acele elemente de decor care aduc prosperitate?

Acvariul, şemineul şi lumânările parfumate sunt folosite ca remediu pentru energia de bază, aceea care se schimbă o dată la 20 de ani. Ele au menirea de a activa energia, iar specialistul va recomanda amplasarea lor în zona guvernată de steaua prosperităţii prezente, 8.

Cât priveşte culoarea mobilei, nu există una standard pentru toate casele, ci contează cum sunt dispuse cele nouă energii, care corespund celor cinci elemente fundamentale. Mobila poate fi verde, albastră, roşie, mov, galbenă, albă etc.

7. Atragem fericirea şi prin obiectele pe care le purtăm?

Ca să atragem norocul, trebuie să facem o analiză Feng Shui a locuinţei sau a biroului şi să aplicăm corect remediile. Nu există talismane care să ne aducă noroc permanent. Putem purta un medalion cu imaginea unui animal din zodiacul chinezesc, asta dacă avem un an de penalizare sau dacă timp de zece ani animalele din destinul nostru şi acelea din perioada pe care o traversăm se află în ciocnire. Nu este bine să purtaţi medalioane în formă de şarpe, dragon sau alte animale din zodiacul chinezesc dacă nu ştiţi în ce fel de relaţie intră acestea cu acelea din destin. Spre exemplu, în 2010, pe vremea când nu ştiam Feng Shui tradiţional, un specialist în Feng Shui-ul comercial mi-a recomandat să aşez pe birou o statuetă cu o maimuţă ca să îmi meargă bine la serviciu. Numai că în anul acela am avut parte numai de conflicte la birou şi am fost pe punctual de a-mi da demisia de nenumărate ori. Abia în 2012 am aflat că anul 2010 a fost guvernat de Tigru, iar Maimuţa şi Tigrul sunt duşmani, sunt mereu în conflict.  

8. Ne putem schimba norocul?

Norocul se poate schimba. O perioadă guvernată de elemente favorabile atrage în mod automat norocul şi situaţiile favorabile şi te determină să iei decizii bune. O perioadă guvernată de elemente nefavorabile te face să iei hotărâri care te pot afecta negativ. E ca atunci când cumperi o locuinţă. Dacă eşti norocos, atragi o casă cu energii pozitive.

9.Cum putem aduce energiile pozitive la birou?

Dacă vorbim despre amplasarea biroului la serviciu, trebuie să ştim mai întâi cum sunt dispuse energiile. Dacă nu putem avea această informaţie, încercăm să descoperim direcţiile cardinale şi punem unul dintre remediile recomandate pentru anul în curs. Indiferent de situaţie, biroul este bine să fie poziţionat în aşa fel încât să ne ofere protecţie, să fie în forma literei L, cu o latură sprijinită de perete, să nu fie în faţa uşii, să nu fie în mijlocul camerei, să aibă o formă care ne îmbrăţişează. 

Nu există 10 reguli valabile care pot atrage în mod automat fericirea, norocul, banii. Fiind vorba despre o ştiinţă, totul se bazează pe calcule, iar remediile sunt recomandate în funcţie de acestea.

10. Există şi plante care ne pot purta noroc?

Plantele pot aduce noroc sau ghinion, în funcţie de cum le amplasăm. Plantele înalte creează o zonă care corespunde energiei care trăieşte în spaţiul destinat relaxării, iar dacă sunt puse în living, iar acolo se află energia prosperităţii, în loc să o amplifice, o consumă. Acolo unde este energia prosperităţii, trebuie puse plante mici, ca să poată trece energia. De asemenea, dacă punem plante în zona din casă guvernată de steaua 5, care este a ghinioanelor, ele amplifică problemele, fiindcă steaua 5 aparţine elementului pământ, care este susţinut de pământul din ghiveci şi de planta în sine. Cel mai bine este să puneţi plantele acolo unde simţiţi că trebuie să stea sau puteţi apela la un specialist.

11. Putem atrage iubirea prin Feng Shui?

Atragerea dragostei prin Feng Shui se face numai după o analiză a spaţiului în care locuim şi numai dacă dormim pe cea mai bună energie, a armoniei umane, care poate atrage un partener cum ne dorim, poate crea stabilitate şi longevitate în cuplu.

 

 

 

 

Citește și: