16142 vizualizări 2 apr 2012

Business Insider prezintă 14 câştigători la loto cărora banii le-au luat minţile şi care au ajuns mai săraci decât înainte să joace la loterie..

Suzanne Mullins a câştigat la loto în 1993 şi a ales să primească banii în rate, nu pe toţi odată. A contractat un împrumut de 200.000 de dolari, pentru care a garantat cu banii pe care trebuia să îi primească în viitor în rate, însă nu a achitat niciodată suma.În scurt timp, Mullins s-a trezit înglodată în şi mai multe datorii şi a intrat în faliment.

Gunoierul Michael Carroll a câştigat 11,2 milioane de euro la loteria din Marea Britanie şi i-a cheltuit pe toţi pe prostituate, droguri şi maşini scumpe. După câţiva ani, a ajuns mai sărac ca la început şi se ruga de foştii lui angajatori să-l primească înapoi.


După ce a câştigat la loto, constructorul Americo Lopes şi-a dat demisia spunând că trebuie să se opereze la picior. Colegii săi au aflat adevărul şi, pentru că le promisese că va împărţi banii cu ei în eventualitatea unui câştig, Lopes a fost dat în judecată. Un tribunal a decis că trebuie să împartă banii şi, astfel, a rămas doar cu o fracţiune din câştig.

La mijlocul anilor ’80, Evelyn Adams a câştigat de două ori la loterie, în total 5,4 milioane de dolari, dar i-a risipit pe toţi la jocuri de noroc şi acum trăieşte într-o rulotă.

William Hurt a câştigat 3,1 milioane de dolari în 1989, dar a căzut în patima cocainei. Peste doi ani, a divorţat, a pierdut custodia copiilor şi a fost arestat pentru tentativă de omor.

După ce a câştigat 1,3 milioane de dolari la loto, Denise Rossi şi-a părăsit soţul fără să spună nimic. Doi ani mai târziu, bărbatul a aflat adevărul şi a dat-o în judecată pe femeie, iar judecătorul i-a dat dreptul la întreaga sumă.

Preotul penticostal Billy Bob Harrell a câştigat 31 de milioane de dolari în 1997, şi-a cumpărat o fermă, şase case şi câteva maşini, dar a donat şi foarte mulţi dintre bani pentru cauze nobile. Ulterior, a divorţat şi s-a sinucis.

Galezul Luke Pittard a câştigat1,5 milioane de euro, dar i-a cheltuit pe toţi pe nuntă, pe o călătorie în Insulele Canare şi pe o casă. După un an şi jumătate, s-a angajat la McDonald’s.

În 1988, William Post din Pennsylvania a câştigat 16,2 milioane de dolari la loto, dar necazurile s-au ţinut lanţ de el. O fostă prietenă l-a dat în judecată, cerându-i o parte din sumă şi a câştigat, fratele lui a angajat un asasin pentru a pune mâna pe o parte din bani, iar rudele îl terorizau cerându-i mii de dolari. După doar un an, Post avea datorii de un milion de dolari.

În 1998, Gerald Muswagon a câştigat 10 milioane de dolari, dar i-a cheltuit pe toţi în doar şapte ani, pe băutură şi petreceri. Cuprins de remuşcări, s-a spânzurat în garajului casei părinţilor.

Vivian Nicholon a câştigat 152.300 de lire sterline în 1961, dar i-a aruncat pe toţi pe haine. După cinci ani, era şomeră, văduvă şi devenise Martor al lui Iehova.

Callie Rogers avea doar 16 ani când a câştigat 2,3 milioane de euro, astfel că n-a ştiut să-şi gestioneze banii. Ea s-a cuplat cu un tânăr, alături de care a făcut doi copii şi a cheltuit toţi banii pe petreceri, vacanţe şi cadouri. Acum, Rogers lucrează ca femeie de serviciu.
 

Citește și: