Narcis Popescu
2630 vizualizări 3 ian 2016

1. Gândeşte pozitiv!

Nu este întotdeauna atât de simplu pe cât sună, mai ales când dai de una dintre acele zile când totul merge prost. Totuşi, dacă îţi formezi reflexul de a te gândi la lucruri pozitive şi să priveşti partea plină a paharului, poţi alunga mult mai uşor gândurile negative, iar asta te poate ajuta să vezi lumea altfel.

Să fii fericit, acesta poate fi secretul tinereţii veşnice. Cercetătorii au descoperit recent că oamenii ambiţioşi şi optimişti sunt mai puţin predispuşi la demenţă , iar gândirea pozitivă te poate stimula să socializezi mai mult şi să îţi ocupi mintea cu lucruri care te menţin tânăr.

Scrie pe o foaie, în fiecare seară, trei lucruri bune care ţi s-au întâmplat în ultimele 24 de ore. Îţi vor da impulsul necesar să dormi mai bine şi să fii odihnit mâine.

2. O picătură de transpiraţie nu strică!

Una dintre cele mai populare manechine de la Victoria's Secret, Allessandra Ambrosio, care a fost şi prezentatoarea showului din 2015, Victoria's Secret Fashion Show, în perioada în care aceasta era însărcinată, a apărut în faţa publicului având o siluetă de invidiat. Ea a spus că secretul unui corp prezentabil stă în efortul fizic zilnic pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă. Totodată, exerciţiile fizice sunt importante şi pentru conservarea unei stări mentale mereu tinere. Trebuie să fii dispus să verşi o picătură de transpiraţie în fiecare zi.

3. Ascultă muzică mai des! 

Nu încape îndoială că ascultând muzica ta favorită poţi ajunge repede la o stare de spirit pozitivă. Totuşi, oamenii de ştiinţă au descoperit că muzica nu se rezumă la inducerea unei stări de spirit optimiste, ci aduce mai multe beneficii care se pot transforma într-o sursă de bine.

 Când ascultăm melodii al căror ritm este lent, presiunea sângelui scade, iar bătăile inimii încetinesc, aceste lucruri pot determina o stare de relaxare şi un proces de respiraţie îmbunătăţit.

Totodată, muzica poate ajuta la eliberarea de endorfine în sânge, acest lucru poate duce la creşterea motivaţiei celui care ascultă.

4. Înconjoară-te de prieteni!

Ai putea face din 2016, “un an pentru prieteni”, luând legătura şi întâlnindu-te cu oameni pe care-i ştii sau cu noile cunoştinţe. Nimic nu calmează sufletul mai bine decât compania unor cunoştinţe la un pahar de vin sau la o cină. Gândeşte-te cum să aloci timp şi oamenilor apropiaţi şi formării de prieteni noi, vei fi răsplătit imediat pentru o iniţiativă ca asta.

5. Nu te învinovăţi!

Dacă vrei să îţi cumperi ceva ce raţiunea te descurajează să achiziţionezi, pentru că nu îţi permiţi, pentru că e prea scump, uneori, e bine să sari peste ea. Meriţi ce este mai bun şi nu te învinovăţi pentru că vrei să ai ceva de calitate. Dacă nu ai în portofel doar banii de chirie, închide ochii şi cumpără pentru tine ceva de calitate.

6. Trebuie să ai curaj să ceri ce ţi se cuvine!

Dacă urmăreşti o promovare la locul de muncă sau o creştere salarială, pândeşte momentul potrivit. Aşteaptă o perioadă în care activitatea ta este apreciată şi lăudată şi solicită o discuţie particulară cu şeful tău. Exprimă-ţi disponibilitatea pentru o poziţie superioară în companie, spune cât de mult îţi place să lucrezi în compania respectivă şi subliniază de ce crezi că eşti îndreptăţit să primeşti o creştere salarială.

Dacă nu ceri, nu ţi se va da. Cel mai răul lucru de care te poţi lovi este un refuz, iar majoritatea şefilor vor aprecia curajul tău. Până la urmă, ei au ajuns în poziţii de conducere asumându-şi nişte riscuri şi vor aprecia asta şi la tine.

7. Caută activităţile fizice care îţi plac!

Ce rost are să încerci să îţi menţii forma fizică făcând un efort care nu ţi se pare distractiv? Poţi să îţi umpli timpul alocat efortului fizic cu tipuri de exerciţii care îţi sunt pe plac. Dacă îţi place să alergi, poţi alerga, însă pentru cei mai mulţi dintre noi, aceasta poate fi o activitate monotonă. Aşa că poţi încerca să te înscrii la un curs de dans sau să practici un sport, chiar un antrenament într-o sală de box poate fi o experienţă interesantă.

8. Lasă telefonul şi socializează în realitate!

Data viitoare când te vei afla într-o cafenea sau pub, priveşte în jurul tău câţi oameni îşi fixează ochii în telefonul mobil şi uită de partenerii de la masa lor. Dacă eşti singur, poţi profita de aceste momente şi intra în dialog cu fata de la bar sau chiar cu femeia aflată la masa alăturată. Un zâmbet poate reprezenta o abordare suficientă, un bun început.

9. Intră în formă!

Perechea de blugi care nu îţi mai vine nu trebuie să reprezinte doar o sursă de amintiri pentru tine. Poţi face o excursie în trecut, acum, în 2016, intră în formă şi poţi ajunge la dimensiunile pe care le ai în amintirile când purtai hainele care astăzi nu ţi se mai potrivesc. Există suficiente programe şi diete în care te poţi înscrie pentru a ajunge la dimensiunile de vara trecută, tot ce îţi trebuie este puţină voinţă. Poţi apela la serviciile unor profesionişti în domeniu şi aceştia îţi pot spune ce program trebuie să urmezi.

10. Iartă!

Probabil cel mai greu lucru de făcut este să ierţi pe cineva care te-a nedreptăţit - dar dacă poţi găsi în inima ta puterea asta s-ar putea să fie unul dintre lucrurile cele mai bune pentru starea ta de spirit pe care le-ai făcut vreodată.

Iertarea reduce stresul, depresia şi mânia, şi creşte optimismul şi încrederea în sine. Oameni care rămân cantonaţi în sentimente de mânie au mai multe şanse să dezvolte probleme mentale şi de sănătate. Dr. Amit Sood, autorul cărţii "Clinica Mayo Manualul pentru fericire: un plan în patru etape", a spus că 50 de procente din starea de fericire a oamenilor este determinată de disponibilitatea acestora de a se concentra pe lucrurile pozitive. „Fericirea este un obicei,” a adăugat el.

11. Pune bani deoparte!
Sigur, ştim cu toţii cheia fericirii reale nu pot fi cumpărată - dar o mică sumă de bani pusă deoparte poate să vă ajute să vă simţiţi un pic mai bine, mai ales atunci când poţi cumpăra acei pantofi noi la care visai. Economisirea de bani vă oferă un sentiment de siguranţă şi convingerea că nu munciţi degeaba. Un studiu recent a arătat că a nu economisi bani reprezintă unul dintre primele 50 de regrete pe care le au britanicii într-o viaţă.

12. Călătoreşte!

Fie că este vorba de o călătorie în interes de muncă, o evadare într-un weekend ori o vacanţă cu familia, călătoritul îţi poate ridica moralul şi construi amintiri în care te poţi refugia mai târziu. Totodată, te poate ajuta să legi prietenii noi.

O călătorie nu este utilă doar pentru că te poate aduce în faţa unor situaţii şi locuri necunoscute, dar te poate face să-i apreciezi mai mult pe cei de acasă şi de care eşti departe.

13. Încearcă să fii binevoitor!

Un zâmbet te poate duce departe, iar nişte cuvinte frumoase te pot duce chiar şi mai departe. Lumea poate fi câteodată un loc ostil şi cenuşiu, însă toţi ne amintim cu drag de persoanele care au fost acolo în momentele de încrâncenare şi ne-au zâmbit, ne-au oferit un loc în tren când eram obosiţi sau au ţinut uşa pentru noi când aveam mâinile ocupate. În aceeaşi măsură o abordare mai agresivă poate strica ziua unui om, trebuie să te gândeşti la sentimentele celor din jurul tău, sunt similare cu ale tale.

14. Râzi!

Câteodată cel mai bun leac pentru o stare bună de spirit este o porţie sănătoasă de râs. Caută să vizionezi video-urile cele mai amuzante pe care le cunoşti în compania unei cunoştinţe mai spirituale pe care o ai şi lasă buna dispoziţie să invadeze camera.

Specialiştii consideră că în îmbunătăţirea funcţiilor inimii, scăderea presiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei, stimularea sistemului nervos si stimularea sistemului imunitar, râsetele poate fi mai eficiente decât multe medicamente.Totodată, râsul împiedică apariţia ridurilor şi ajută la eliberarea de stres dar şi la arderea caloriilor.

15. Încetează să cauţi persoana potrivită şi poate o vei găsi mai uşor!

Aşa cum femeile singure se întreabă dacă este ceva în neregulă cu ele, deoarece nu îşi pot găsi sufletul pereche, femeile cu parteneri de termen lung se întreabă în legătură cu propriile relaţii "Suntem suflete pereche?" "Suntem meniţi să fim împreună?".

Multe persoane se stresează şi pune presiune pe ele în a căuta persoana potrivită pentru a le deveni partener şi asta de multe ori nu este reţeta potrivită. Cele mai multe cupluri fericite vă pot spune că au întâlnit persoana potrivită într-un moment când nu se aşteptau, când nu erau în căutarea ei.

În momentul când eşti angajat într-o căutare frenetică, asta poate induce potenţialilor parteneri ideea că ai fi un om disperat şi asta nu miroase bine. Relaxează-te şi frumuseţea ta va străluci şi în ochii celorlalţi. Nu există nimic mai atrăgător la o persoană decât încrederea în sine. Deschide-ţi mintea la noi tipuri şi oportunităţi. Cine ştie, cealaltă jumătate ar putea fi chiar sub nasul tău tot timpul.

Citește și: