4225 vizualizări 30 dec 2017

Mina de diamant Mirny - estul Siberiei, Rusia

Gândită de Stalin şi pusă în aplicare de predecesorii lui, aceasta a fost prima carieră de diamant din URSS, cu care se urmărea obţinerea independenţei economice pentru statul sovietic, scrie Top Buzz. Având o adâncime de 525 metri, ocupă locul patru în lume la această categorie. În 1957, au fost începute lucrările, iar în 1960 şi-a început activitatea. A produs aproximativ 10 milioane de carate de diamant pe an în anii '60. După 44 de ani de activitate, a fost închisă în 2004. Mina, alături de oraşul care s-a creat în jurul ei au rămas abandonate.

Pripyat, Ucraina

Orice fan de locuri abondonate trebuie să fi auzit de oraşul fantomă din nordul Ucrainei, de lânga graniţa cu Belarus. Proclamat oficial oraş în 1979, cu o populaţie de circa 50.000 de oameni, scopul principal al localităţii era de a lucra şi întreţine centrala nucleară Cernobîl din apropiere. Ce a urmat este cunoscut de toată lumea ca fiind unele dintre cele mai infame evenimente din istoria recentă. Pe 26 aprilie 1986, un reactor nuclear a explodat, rezultând în dezastrul nuclear care a dus la evacuarea oraşului, nu înainte de a omorî mii de oameni. Consecinţele se văd şi astăzi, în unele zone nivelul de radiaţii este foarte mare. Acest lucru nu i-a oprit pe curioşi să se aventureze în Pripyat.

Ilha de Queimada Grande, Brazilia

Dacă de un nivel ridicat de radiaţii poţi să te fereşti, ştiind locurile mai contaminate, ce te faci atunci când „contaminarea” presupune un şarpe veninos pe metru pătrat. Acesta este cazul unei insule izolate a Braziliei care adăposteşte circa 4.000 de şerpi pe cale de dispariţie. Veninul lor poate omorî o persoană în mai puţin de o oră, ceea ce face ca locul să fie unele dintre cele mai periculoase din lume.

Citeşte continuarea şi vezi FOTO în Descoperă!

Citește și: