138 vizualizări 27 nov 2016

1. Foloseşte o metodă de accesare a conturilor tale în doi paşi. Astfel, după introducerea parolei, vei fi nevoit să introduci şi un cod pe care îl primeşti prin SMS. Aşadar, chiar dacă cineva îţi află parola, acea persoană nu va putea să intre pe căsuţa ta de e-mail sau pe contul tău de Facebook. 

2. Asigură-te că telefonul tău este protejat cu o parolă suficient de complicată, astfel încât nimeni să nu o poată ghici. Există 1.000.000 de combinaţii de şase cifre pe care le poţi folosi ca parolă la telefon, combinaţii care îţi protejează datele mult mai bine decât cele 10.000 de parole care pot fi obţinute cu doar patru cifre. 

3. Foloseşte parole diferite pentru fiecare cont în parte. Gândeşte-te, doar, dacă cineva îţi ghiceşte parola, intră pe unul dintre conturi şi apoi încearcă să intre şi pe celelalte, va reuşi să îţi acceseze toate datele. 

4. Trimite mesaje text private. Aproape toate conturile permit criptarea mesajelor pe care le trimiţi, astfel încât oferă şi mai multă protecţie informaţiilor personale. 

5. Accesează-ţi conturile şi caută informaţii pe modul incognito. Totuşi, există browsere care nu îţi oferă atât de multă securitate nici măcar în modul incognito. Exemplul este Google Chrome. Căutările incognito realizate cu acest browser pot fi văzute de furnizorii serviciului de internet, de angajatori, de administratorii reţelei şi de cei de la Google. 

 

Citește și: