1369 vizualizări 7 ian 2018

O imagine din spaţiu prezintă faptul că nord-coreenii au o problemă continuă cu sistemul electric din ţară. National Geographic prezintă faptul că alte surse au dezvăluit foametea ce a dus la moartea a milioane de oameni în ultimii ani.

Eunsun Kim, care a evadat la vârsta de 11 ani alături cu mama sa, afirmă că îndoctrinarea începe odată cu momentul naşterii cetăţeanului nord-coreean. ''Am fost spălaţi pe creier chiar din burta mamei,'' afirmă ea. ''Peste 90% din melodiile pe care le cântam erau despre familia lui Kim sau despre partid. Venerarea familiei lui Kim este un lucru normal,'' adaugă ea.

Iată şase aspecte mai puţin cunoscute despre una dintre cele mai restrictive ţări din lume:

1. Phenianul este surpinzător de frumos de la înălţime

Imaginile surprinse deasupra capitalei Coreei de Nord sunt extrem de rare şi prezintă clădiri văruite în culori pastelate dispuse de-a lungul râului. Videoclipul a fost realizat de un străin căruia i-a fost permis să înregistreze imaginile dintr-un avion de dimensiuni mici. Deşi guvernul permite rareori filmarea, regizorii Rob Whitworth şi J. T. Singh au reuşit să surprindă viaţa de zi cu zi în cadrul unui videoclip al capitalei Phenian.

2. Serviciul militar este parte a vieţii locuitorilor

''Îi vezi oriunde. Nu sunt doar pentru apărarea ţării, ci şi a identităţii Coreei de Nord,'' afirmă fotograful David Guttenfelder din cadrul National Geographic.

Soldaţii sunt implicaţi în proiectele de dezvoltare a infrastructurii. Guttenfeld este unul dintre puţinele persoane din occident care a stat o perioadă îndelungată în Coreea de Nord, din 2000 până în prezent. Acesta a fost invitat la Jocurile anuale, unde a putut observa coregrafiile soldaţilor şi parada artileriei. Toate persoanele din cadrul evenimentului au un rol, inclusiv spectatorii care utilizează cartoane colorate pentru a realiza mozaicuri, spune fotograful.

Citeşte continuarea în Descoperă!

Citește și: