Prin acordul de la Paris, India s-a angajat să-şi sporească suprafaţa forestieră cu până la cinci milioane de hectare înainte de anul 2030, pentru a combate schimbările climatice. Anul trecut, voluntarii din Uttar Pradesh au stabilit un record mondial prin plantarea a mai mult de 50 de milioane de copaci într-o singură zi. 
 
Echipa de observatori din partea Guiness World Records a monitorizat şi plantarea de duminică, iar săptămânile viitoare vor confirma, cel mai probabil, că a fost stabilit un nou record. Campania a fost organizată de guvernul Madhya Pradesh, iar 24 de zone din bazinul râului Narmada au fost alese ca locuri de plantare potrivite şi care cresc şansele de dezvoltare a plantelor. Voluntarii au plantat mai bine de 20 de specii diferite de copaci. 
 
Minsitrul Shivraj Singh Chouhan a descris această zi drept una „istorică". Acesta a transmis că voluntarii, inclusiv copii şi oameni în vârstă, au plantat 66,3 milioane de puieţi în intervalul 7 dimineaţa - 7 seara. „Prin plantarea acestor copaci servim întreaga lume", a arătat ministrul indian. 
 
India este al treilea cel mai mare generator de emisii de carbon din lume, iar premierul Narendra Modi a reafirmat, în aceste condiţii, angajamentul ţării faţă de Acordul de la Paris, chiar dacă SUA a decis retragerea din această înţelegere. „Protejarea mediului înconjurător şi a mamei-planetă este un gest de credinţă şi optimism", a spus Modi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele francez Emmanuel Macron. 
 

 

Citește și: