Jurnaliştii de la Business Insider i-au întrebat pe câţiva dintre cei care se ocupă cu publicul în aeroporturi să se gândească la un lucru pe care ar vrea să li-l spună pasagerilor, dar pe care trebuie să-l păstreze pentru ei. 17 dintre ele sunt redate mai jos. 
 
„Fii sincer”: Am auzit scuza asta de o mie de ori
 
„Nu, nu putem să vă oferim un upgrade gratuit”: Diferitele companii aeriene au reguli distincte, iar o schimbare sau un upgrade îţi poate aduce concedierea în zilele noastre, aşa că nu merită să ne riscăm job-urile. Sistemul companiei înregistrează totul, aşa că „big brother” e cu ochii pe noi. 
 
„Această slujbă este mult mai stresantă decât credeţi”: Am fost agresat de două ori pe perioada zecilor de ani de când lucrez în companiile aeriene. Stresul acestui loc de muncă poate fi comparat cu lucrul la secţia Urgenţe. 
 
„Fii mai respectuos cu ceilalţi călători”: Să-ţi tai unghiile, să foloseşti aţa dentară, să îţi dai cu lac de unii sau să vorbeşti tare la telefonul mobil sunt lucruri pe care nu ar trebui să le faci în public, la poartă, acolo unde aştepţi îmbarcarea. 
 
„Relaxează-te, respiră adânc”: Este problema ta la fel de gravă precum stresul pe care ţi-l provoci, atât ţie, cât şi celorlalţi? 
 
„Nu mai aştepta până în ultima clipă”: Dacă ajungi la aeroport cu 20 de minute înainte, ai putea pierde zborul. Nu e ca şi cum ai lua autobuzul. Planifică totul cu atenţie.
 
„Nu”: Călătorii cred că suntem nepoliticoşi atunci când le spunem „Nu, nu poţi face ceea ce vrei”. Nu suntem de acord cu orice, pentru că avem nişte reguli făcute de companie, nu de noi, personal. Sunt şi ele gândite cu un motiv, nu pentru a face călătoria mai dificilă, ci pentru a o face mai sigură. 
 
 
 

 

Citește și: