Laura Cojocaru
664 vizualizări 18 iul 2019

Poveastea a început în 2018 când fiul bărbatului se afla în Luxemburg, de unde a cumpărat un pachet de ţigări cu mesajul „Fumatul vă blochează arterele”. Pe pachet se afla imaginea unui picior amputat. Fiul sexagenarului s-a uitat cu atenţie şi a recunoscut cicatricile tatălui său.

Când s-a întors acasă, bărbatul a arătat pachetul de ţigări întregii familii şi bătrânul şi-a recunoscut piciorul în imagine.

Bărbatul nu şi-a dat niciodată acordul ca imaginea piciorului său să apară pe un pachet de ţigări: „Este incredibil când cineva îşi desoperă fotografiile pe pachete de ţigări din Uniunea Europeană”, a declarat Antoine Fittante, avocatul bărbatului. Avocatul a adăugat că: „Amputarea piciorului nu a avut nicio legătură cu fumatul. Bărbatul s-a confruntat cu un atac în anul 1997 în Albania”.

 

 

Cu şase săptămâni înainte de a descoperi pachetul de ţigări bărbatul a fost la spital pentru a afla dacă este posibil să îşi pună o proteză. Fotografiile realizate la spital au fost utilizate fără consimţământul lui pe pachetul de ţigări:

„Clientul meu s-a simţit rănit, vâzându-şi handicapul pe pachetele de ţigări”.

Avocatul a cerut în scris explicaţii spitalului pentru a afla în ce circumstanţe a ajuns fotografia pe pachete de ţigări.

Avocatul va contacta şi Comisia Europeană care este responsabilă de distribuirea imaginilor pentru pachetele de ţigări vândute în UE.

 

Citește și: