Abhishek Prasad a fost rugat de medicii chirurgi să cânte la chitară în momentul în care ei „ardeau” circuitele cerebrale din creierul lui pentru a-l ajuta să scape de afecţiunea cunoscută drept „distonia muzicianului”. 

Aceasta din urmă cauzează spasme dureroase, mişcări repetitive şi posturi anormale ale degetelor. 

Experienţa operaţiei a fost povestită jurnaliştilor BBC chiar de pacient. Acesta este, în prezent, foarte bucuros să poată cânta din nou la chitară, fără să se teamă de nimic. 

„La a şasea ardere, degetele mele s-au deschis în totalitate. Eram normal încă dinainte să cobor de pe masa de operaţie”, a povestit bărbatul. 

Bucuria sa este cu atât mai mare cu cât agravarea distoniei îl ţinea pe Abhishek departe de marea sa pasiune, muzica. El nu-şi mai putea mişca degetele mijlociu, inelar şi mic, de la mâna stângă, degete esenţiale pentru a putea cânta la chitară. 

Medicii au explicat că în astfel de situaţii este nevoie ca pacientul să fie treaz şi să facă mişcări în timpul intervenţiei, deoarece acest lucru îi ajută pe ei să identifice nervul cerebral cu probleme. Pentru acest tip de intervenţii se face o anestezie locală, astfel că pacientul nu simte nimic în momentul intervenţiei delicate. 

Citește și: