Mădălina CHIŢU
1113 vizualizări 13 apr 2015

Oratilwe Hlongwane este un puşti de doi ani din Africa de Sud care a devenit celebru în întreaga lume cu abilităţile lui de a mixa muzică. Abia ştie să articuleze cuvintele, dar când vine vorba de a pune muzică o face ca un profesionist, scrie Business Insider.

La prima vedere ai zice că e vorba de o glumă, dar puştiul reuşeşte să îmbine melodiile folosind butoanele unui sistem de muzică sofisticat, asemenea unui DJ care are mulţi ani de muncă în spate. La cei doi ani, băiatul ştie să selecteze muzică din playlist-ul unui laptop, iar abilitatea lui de a mixa muzică l-a transformat într-un fenomen în mediul virtual. În Africa de Sud este cunoscut drept DJ AJ.

Refiloe Marumo, mama lui Oratilwe, a povestit că, cel mai probabil, pasiunea pentru mixat a apărut încă din perioada în care era în burtică. Glen Hlongwane, tatăl lui, a decis să îi cumpere fiului său, încă nenăscut, un iPad, cu scopul de a-i downloada diferite aplicaţii, ce aveau să îi crească gradul de educaţie. Printre aplicaţiile downloadate se număra şi una care te învaţă cum să mixezi muzica. Aceasta din urmă nu era pentru fiul său, ci pentru el, deoarece pe lângă faptul că este antrenor de gimnastică, Glen cochetează şi cu mixatul muzicii.

Însă, bărbatul nu a avut acelaşi succes pe care îl are fiul său la doar doi ani. Puştiul a învăţat cum să manevreze gadgetul cumpărat de tată pe la vârsta de 1 ani. Părinţii povestesc că cel mic inclusiv folosea aplicaţia de DJ pe care tatăl lui o folosea pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de a mixa muzică.

Părinţii s-au declarat de-a dreptul şocaţi când fiul lui, care încă poartă scutece, a reuşit să folosească un echipament profesional de mixat muzică după ce s-a jucat cu aplicaţia de pe iPad. Aceştia l-au filmat cu un telefon mobil în timp ce mixa, iar clipul postat pe Facebook a devenit viral la scurt timp. Puştiul are 25.000 de fani pe reţeaua de socializare.

Deşi face senzaţie, părinţii lui Oratilwe nu îl vor lăsa pe fiul lor să pună muzică în cluburi sau la eveniment private, deoarece este doar un copil. ”Nu îl vom exploata”, a precizat tatăl puştiului. 

Citește și: