Aceştia au realizat un top 20 al celor mai încântătoare state de pe întreg Globul, în care au inclus şi Noua Zeelandă, Finlanda, Norvegia sau Africa de Sud. „Cine poate nega că aceste plaje sălbatice, lacuri adânci şi castele medievale dau unele dintre cele mai frumoase privelişti din lume?”, s-au întrebat mulţi dintre cei care au decis să voteze.

Anglia a ajuns pe locul 7 în topul preferinţelor, iar Ţara Galilor a fost votată numărul 10. Operatorii de turism cred că după obţinerea acestui titlu ţara va atrage şi mai mulţi turişti.

„Suntem încântaţi că Scoţia a primit o astfel de titulatură remarcabilă din partea cititorilor Rough Guide, cu toate că suntem convinşi că nu e nicio surpriză pentru cei oricine a călătorit măcar o dată în minunata noastră ţară.

De la peisajele care te inspiră şi până la remarcabilele noastre atracţii istorice, la centrele noastre urbane înfloritoare, Scoţia taie respiraţia oamenilor”, a spus şeful unei agenţii de turism.

„Cea mai nouă campanie a noastră, ‘Spiritul Scoţiei’, a fost bazată pe feedback-ul vizitatorilor, acela că experimentează un sentiment special atunci când vin în ţara noastră, fie că vorbim despre sălbăticie şi natură într-o zi cu furtună, fie că iau parte la un ritual tradiţional, este ceva diferit la Scoţia ce nu pot vedea nicăieri în lume. Desigur, odată cu frumuseţea imensă vin şi multe responsabilităţi, aşa că îi rugăm atât pe turişti, cât şi pe cetăţenii scoţieni să protejeze frumseţile naturale ale ţării şi să le păstreze de acum înainte pentru generaţiile care vor urma”, a mai spus acesta.

 

Citește și: