Florin Jinga
235 vizualizări 11 sep 2019

Americanul urmează să fie executat joi seară, în Texas, printr-o injecţie letală. Mark Soliz a recunoscut două crime, comise în iunie 2010, acesta fiind condamnat la pedeapsa capitală în 2012, relatează Mirror.

Deţinutul, alături de un alt membru al unei bande, au atacat o bătrână 61 de ani, chiar în propria casă, cu gândul să o jefuiască. Victima i-a implorat să-i cruţe viaţa, dar Soliz a împuşcat-o în cap, de aproape.

Anchetatorii au dezvăluit că cu doar câteva ore înainte de această crimă, acesta a împuşcat mortal un alt bărbat de doar 29 de ani. Nervos că nu a găsit decât 10 dolari în portofelul victimei, criminalul a împuşcat în gât victima, tatăl unui copil de şase ani.

Echipa de avocaţi a deţinutului a spus în faţa instanţei că bărbatul suferă de o dizabilitate intelectuală cauzată de consumul de alcool al mamei acestuia în timp ce era însărcinată cu el.

Deşi avocaţii au susţinut sus şi tare că execuţia este o încălcare a drepturilor constituţionale ale lui Soiuz, apelurile lor au fost respinse, astfel că bărbatul va fi executat.

Citește și: