2107 vizualizări 7 nov 2017

Din juriu au făcut parte peste 100 de persoane proprietari de plantaţii de boabe de cacao, ciocolatieri, somelieri, scriitori, cofetari, bucătari, experţi în alimentaţie, ziarişti, blogeri. Ei au avut de ales dintre cele peste 200 de produse finaliste. În competiţie au fost înscrise ciocolate produse în Ecuador, Danemarca, SUA, Franţa, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Marea Britanie, Islanda, Venezuela, Columbia, Taiwan, Brazilia, Ungaria, Germania, Elveţia, Italia, Argentina, Finlanda, Belgia, Africa de Sud şi Japonia.

Concursul a avut mai multe categorii, fiind premiate cea mai bună ciocolată neagră, cea mai bună ciocolată cu lapte, dar şi cele care oferit alternative la zahăr, cele cu arome, albe, cu umpluturi, cu bucăţi întregi de fructe sau nuci, cremele de ciocolată, pralinele, cele cu caramel şi umpluturile.

În urma degustărilor, câştigătoare absolută a ieşit Chuncho 70%, o ciocolată produsă artizanat de Shattell Chocolate din Peru. La categoria ciocolată cu lapte premiul a mers la suedezii de la Tobago Estate Chocolate care în colaborare cu François Pralus au creat ciocolata Laura.

Citeşte continuarea pe Gustarte!

Citește și: