318 vizualizări 30 sep 2017

Deşi are origini în New Jersey, Faulkner şi-a petrecut întreaga viaţă în Wisconsin, acolo unde a obţinut o diplomă de master în ştiinţa calculatoarelor, la Universitatea din Wisconsin. Împreună cu soţul său, a trăit în aceeaşi casă din Madison mai bine de trei decenii şi conduce aceeaşi maşină de aproape cinci ani. Un personaj modest, s-a alăturat recent unor filantropi bogaţi precum Bill Gates şi Warren Buffett, promiţând ca după moarte să-şi lase averea fundaţiilor caritabile, scrie Business Magazin.

Ideea de a dezvolta imperiul ce îi poartă semnătura s-a ivit după participarea la unul dintre primele cursuri de computere în medicină la Universitatea din Wisconsin. Decizia i-a reflectat interesul atât pentru domeniul medicinei – mama sa a fost câştigătoare a Premiului Nobel pentru Pace, iar tatăl său a fost farmacist – cât şi pentru tehnologie. Când avea 36 de ani, în 1979, Faulkner a fondat Human Services Computing, iar la început singurii angajaţi erau, pe lângă ea însăşi, două asistente. Astăzi compania are peste 9.000 de angajaţi. Pentru o firmă în domeniul tehnologiei cu sediul în Midwest, creşterea a fost iniţial modestă. 

La unsprezece ani de la înfiinţare, compania, care ulterior şi-a schimbat numele în Epic, avea 30 de angajaţi. Însă a adăugat în portofoliu câţiva clienţi importanţi, precum Harvard Community Health Plan, Ministerul de Sănătate al Canadei şi un spital cu 490 de paturi, construit de sultanul Bruneiului. Software-ul de contabilitate al Epic a fost utilizat de aproximativ 100 de spitale din Asia, Canada şi Statele Unite. Unul dintre cele mai mari puncte forte ale companiei a fost lansarea produsului electronic de înregistrări medicale cu ajutorul Windows (EMR), numit EpicCare. (ÎNTREAGA POVESTE AICI, pe Business Magazin)

CITEŞTE ŞI: Secretele continentului pierdut al Terrei. Unde se afla Zeelandia şi ce se întâmpla acolo în urmă cu peste 80 de milioane de ani

CITEŞTE ŞI: Descoperirea care provoacă vâlvă în lumea artei. Primul portret NUD al Mona Lisei 

CITEŞTE ŞI: Cine este misterioasa soţie a lui Kim Jong-Un. I-a dăruit trei copii, dar oamenii ştiu puţine lucruri despre ea 

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare mall pentru copii din Europa se deschide în România. Cum va arăta construcţia revoluţionară

Citește și: