3731 vizualizări 15 sep 2017

Nutmeg a început să aibă probleme de respiraţie la finalul lunii august şi, dacă până acum felina a trecut peste toate încercările vieţii, de această dată medicii nu au mai putut-o salva. Motanul a murit la finalul la începutul lunii septembrie, după ce dezvoltase şi o insuficienţă cardiacă. 

Stăpânii, Liz şi Ian Finlay spun că moartea lui Nutmeg a lăsat un gol imens în viaţa lor. 

Cuplul a adoptat motanul în 1990, când l-au găsit în grădina lor din oraşul englez Tyneside. Atunci când l-au dus la veterinar, medicul le-a spus că Nutmeg avea 5 ani, ceea ce înseamnă că acesta avea 32 de ani când a murit. 

Motanul arăta foarte rău când a fost găsit de familia Finlay, având un abces în zona gâtului. L-au luat în casă, iar atunci când au mers la Protecţia Animalelor, reprezentanţii instituţiei le-au spus că pot păstra felina care, cel mai probabil, fusese abandonată. 

Nutmeg le-a fost alături lui Ian şi Liz timp de 27 de ani. 

Bărbatul mărturiseşte că motanul o iubea în mod deosebit pe Liz. 

Nutmeg a reuşit să-şi trăiască cu succes toate cele nouă vieţi, având în vedere că a fost cât pe ce să moară în 2015 când a suferit un infarct, însă s-a luptat şi a reuşit să supravieţuiască. 

Totuşi, la începutul lui septembrie, motanul a trebuit să fie eutanasiat, pentru că insuficienţa respiratorie şi cea cardiacă nu îi mai permiteau să trăiască.

Citește și: