233 vizualizări 24 iul 2019

Daniel Beckwitt este un milionar cu o minte genială, care a făcut milioane de dolari ca broker de acţiuni. Însă avea şi o altă „pasiune”, hackuitul.

Acesta este un hacker foarte popular în mediul online care a început să aibă tot mai mulţi fani în 2016 când a participat la o convenţie a hackerilor sub numele de „3AlarmLampscooter”, purtând un costum rezistent la foc şi o mască cu vizor care îi ascundea faţa.

Acesta era obsedat de conspiraţii şi credea că ştie mai multe decât majoritatea oamenilor, astfel încât încerca orice metode să îşi ascundă identitatea.

Totuşi, mintea lui genială a început să îi joace feste, ajungând să sufere de paranoia.

Starea lui mentală se agravase în ultima vreme, trăind într-un mediu mizerabil, într-o dezordine totală în propria casă.

Treptat, Daniel a devenit obsedat de ideea că tensiunile internaţionale dintre Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord reprezintă un adevărat pericol pentru propria viaţă.

Ulterior, s-a convins că riscul de apariţie a unui război nuclear este foarte mare şi voia să facă tot ce îi stătea în putinţă să fie în siguranţă în cazul unui atac cu rachete.

Acesta şi-a făcut un plan prin care voia să contruiască un buncăr nuclear sub propria casă şi o serie de tuneluri prin care putea să ajungă la el.

La început „proiectului”, a angajat mai mulţi oameni care să îl ajute, dar pe măsură ce lucrările avansau, şi-a dat seama că are nevoie de cineva de încredere alături de care să îşi ducă planul la capăt.

Astfel, Daniel l-a întâlnit în mediul online pe Askia Khafra, în vârstă de 21 de ani, care spera la o viaţă mai bună.

Aceştia au căzut de acord ca Daniel să investească în afacerea online dezvoltată de Askia în schimbul ajutorului din partea acestuia.

Manifestările de paranoia pe care Daniel le avea nu s-au oprit aici: începând cu vara lui 2017, acesta îl lua de acasă pe Askia, însă îl punea să poarte ochelari prin care nu vedea nimic pentru a nu ştii cum să ajungă la locul pe care îl construia.

În plus, milionarul ocolea foarte mult pentru a-l manipula pe Askia să creadă că locul unde munceşte este foarte departe de locuinţa lui şi chiar îi hackuise şi telefonul pentru a-l face să creadă că se află în Virginia. Însă Daniel locuia în Bethesda, Maryland.

Askia posta poze pe social media în care purta costume speciale, casă de protecţie şi dispozitive de protejare a urechilor.

Uneori ajungea să muncească atât de mult încât mânca şi dormea în tuneluri. Se putea ajunge în acestea printr-o groapă făcută în casă, dar la câţiva metri sub pământ tunelurile erau ramificate.

Însă pe 10 septembrie, Askia i-a dat un mesaj lui Daniel anunţându-l că ceva nu era în regulă deoarece simţea miros de fum. Abia la câteva ore după milionarul i-a răspuns că a fost o problemă cu anumite cabluri de electricitate.

În aceeaşi zi, la câteva ore după, vecinii lui Daniel au sunat autorităţile anunţând că are loc un incendiu la casa acestuia.

Foto: Daniel Beckwitt / Captură YouTube

A durat ceva până când pompierii şi-a dat seama ce se întâmplă iar când au descoperit tunelurile au rămas şocaţi. La doar câţiva metri de intrarea în tuneluri, aceştia au găsit trupul lui Askia, tânărul murind în timp ce încerca să se salveze.

Autopsia a revelat faptul că Askia a murit din cauza inhalării de fum şi a rănilor provocate de temperaturile ridicate.
Iniţial, Daniel a vrut să ascundă schimbul de mesaje dintre el şi Askia, însă autorităţile le-au descoperit şi-au dat seama că milionarul este vinovatul.

În plus, din cauza faptului că întreaga casă era plină de lucruri şi într-o mizerie şi dezordine totale, Askia nu s-a putut evacua la timp.

În mai 2018, Daniel a fost acuzat de crimă de gradul doi şi omucidere involuntară. Însă şi părinţii şui Askia au intentat un proces, iar Daniel a fost condamnat de 9 ani de închisoare, deşi sentinţa maximă ar fi fost de 21 de ani.

Foto: MONTGOMERY COUNTY COURT

 

Citește și: