17112 vizualizări 10 mai 2013

Sportivul britanic Andrew Simpson, dublu medaliat olimpic la iahting, a decedat, joi seară, în portul San Francisco, după ce ambarcaţiunea echipei suedeze Artemis s-a răsturnat, informează AFP.

BRUNO ICOBEŢ CÂŞTIGĂTORUL ROMÂNII AU TALENT SEZONUL 3

"Cu imensă tristeţe, Artemis Racing confirmă tragicul deces al lui Andrew Simpson. El făcea parte din echipajul de 11 marinari de pe ambarcaţiunea AC72, care se pregătea pentru Cupa Americii, când s-a produs incidentul. Simpson a fost prins sub barcă şi în ciuda încercărilor de resuscitare şi-a pierdut viaţa. Întreaga echipă este devastată de ceea ce s-a întâmplat şi transmite sincere condoleanţe soţiei lui Andrew şi familiei sale", se arată în comunicatul echipei Artemis.

Accidentul s-a produs joi seară între orele 22.30-23.00 (ora României). Echipa suedeză Artemis se pregătea pentru a lua startul în cea de-a 34-a ediţie a Cupei Americii, la 7 iulie, la San Francisco.

Andrew Simpson, în vârstă de 36 de ani, a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, în proba Star, iar la Londra, în 2012, a cucerit argintul.

Citește și: