Simona TUDORACHE
4049 vizualizări 19 iul 2017

Zhou Qunfei a fondat compania Lens Technology care produce ecranele la iPhone. Acum, are o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari şi deţine titulatura de cea mai tânără femeie miliardar.

Drumul lui Zhou pare unul anevoios la început. La 16 ani, fata abandonează şcoala şi se angajează ca muncitoare la o fabrică unde se concepeau lentile pentru ceasuri. Nimeni nu bănuia însă pe atunci ce destin avea să aibă cea care îşi pierduse mama pe când avea cinci ani şi luptase tot timpul cu lipsurile.

Întâlnirea lui Zhou cu succesul se produce pe neaşteptate la 22 de ani. Atunci, cu câteva mii de dolari, fata îşi pune curajul la bătaie şi pune bazele primei sale companii, aşa începe să producă lentilele pentru ceasuri. Totul se întâmpla în 1993. “În acea perioadă de creştere economică a Chinei existau o mulţime de posibilităţi pentru antreprenori, inclusiv pentru femei, iar acest lucru mi-a permis să îmi dezvolt afacerea”, mărturiseşte ea.

Zhou trece însă în industria telefoniei mobile în 2003, asta după ce staff-ul Motorola îi lansează o provocare şi lasă în seama companiei ei ecranul pentru noul său telefon Razr V3. Urmează comenzi de la HTC, Nokia, Samsung şi apoi Apple pentru primul său iPhone. Zhou Qunfei a devenit instantaneu multi-miliardară în 2015, când Lens Technology a fost listată la bursă.

În prezent, compania are peste 90.000 de angajaţi în cele 32 de fabrici şi este evaluată la 11 miliarde de dolari.

Cu toate astea, viaţa lui Zhou cunoşte şi renunţări.  Femeia recunoaşte că şi-a dedicat întreaga existenţă unui business pe care a învăţat să-l crească, şi mai puţin celor doi copii.

Citește și: