Silviu Bănilă
477 vizualizări 28 aug 2018

Artistul britanic Anish Kapoor a creat în 1992 „Descent into Limbo”, o iluzie vizuală care la prima vedere pare un cerc negru desenat pe podea, scrie odditycentral.com. Opera de artă are rolul de a părea „fără sfârşit” şi cei care se uită pur şi simplu la ea au o experienţă de ameţeală.

Un turist italian a deciz însă să vadă dacă „gaura neagră” este reală sau nu. În ciuda avertismentelor personalului muzeului, curiosul a reuşit să calce în opera de artă amintită şi s-a rănit în timpul căderii.

Un oficial al Muzeului Serralves Foundation a declarat pentru jurnalişti că individul a ajuns la spital, dar a fost externat rapid. Accesul la opera de artă „Descent into Limbo” a fost restricţionat pentru moment, dar va fi reluat după instalarea unor măsuri suplimentare de securitate.

După accident, artistul Anish Kapoor a declarat: „Ce să vă spun? Este ruşinos”. Mulţi vizitatori au fost tentaţi în ultimii ani să verifice autenticitatea cercului negru respectiv, dar nimeni nu a îndrăznit până la turistul italian. Muzeele sunt conştiente de acest lucru şi îi roagă pe vizitatori să semneze un document prin care instituţia este absolvită de orice responsabilitate, în cazul unui accident.

foto: fundacaoserralves/YouTube

Citește și: