1121 vizualizări 18 iun 2019

Tragica moartea a lui Mandrake

Magicianul indian „Wizard Mandrake”, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit luni mort după ce fusese coborât în râul Gange duminică, fiind legat cu funii şi lanţuri.

Iniţial, acesta declarase că ar fi „tragic” dacă nu ar putea desface funiile şi lanţurile.

Dar acesta nu este primul truc care se sfârşeşte tragic.

„Evadatorul” britanic care a fost îngropat de viu

„Evadatorul” Antony Britton s-a lăsat în mod deliberat încătuşat şi ulterior îngropat la câţiva metri sub pământ, cu 6 tone de pământ deasupra, totul de dragul unui truc.

Antony spera să îl întreacă pe faimosul Harry Houdini - care, de asemenea, era să moară în 1915 încercând să facă acelaşi truc. Antony a încercat să ducă la capăt trucul numit „Buried Alive” (n. r. „Îngropat de viu”) în Yorkshire, 2015.

Cascadorul, care nu fusese îngropat în coşciug sau cu ţevi pentru oxigen care să îl ajute, nu a reuşit să treacă de pământul de deasupra lui în cele 9 minute.

Trucul s-a terminat aproape tragic: a fost scos din pământ în stare de inconştienţă şi avea o coastă ruptă. Bărbatul a declarat în acea perioadă că: „Eram la câteva secunde de moarte. A fost îngrozitor. Presiunea pământului se prăbuşea în jurul meu”.

„Prinţesa” japoneză străpunsă într-un truc cu 10 săbii

În timp ce era închisă în cutie, în 2007, Prinţesa Tenko ştia că are la dispoziţie doar câteva momente înainte ca cele 10 săbii să străpungă cutia în lateral.

Aceasta era o magiciană foarte cunoscută, specializată în iluzii grandioase, având o mulţime de fani în întreaga lume.

Însă, de data aceasta, trucul ei a luat o turnură tragică, aproape mortală.

Tenko, acum în vârstă de 59 de ani, a eşuat să îşi facă mişcările în timpul showului Sabae şi a fost prinsă de săbii în cutie, sfârşind cu câteva coaste rupte şi un obraz străpuns.

Managerul ei, Noboru Ochiai, a declarat la vremea respectivă că dacă una din săbii ar fi fost cu un centimetru mai sus i-ar fi străpuns ochiul drept.

Fanul lui Houdini care a fost zdrobit mortal într-un coşciug

Artistul Joseph Burrus specializat în evadări, voia cu disperare să îşi imite idolul, pe Harry Houdini, însă a murit în 1990, de Halloween, în timp ce încerca să realizeze trucul „Burried Alive” (n. r. „Îngropat de viu”). 

Joseph, în vârstă de 32 de ani la momentul respectiv, se afla într-un coşciug transparent atunci când a fost coborât în pământ, eveniment petrecut în California, Statele Unite ale Americii.

Ulterior, a fost turnat ciment peste coşciug, dar acesta s-a spart sub greutate lui, iar magicianul a fost zdrobit mortal.

Prezentatoarea înţepată în mână în direct

Prezentatoarea TV din Polonia Marzena Rogalska a fost de acord să participe la un truc în direct în cadrul emisiunii „Question for Breakfast”.

Trucul de tipul ruletei ruseşti presuspunea ca ea să dea cu palma peste una dintre cele 3 pungi de hârtie de pe masă, iar una dintre ele avea un cui îndreptat cu vârful în sus.

Magicianul a încurcat pungile şi Marzena a sfârşit la urgenţă deoarece cuiciul i-a străpuns mâna.

Ulterior şi-a asigura telespectatorii să rana a fost una artificială.

Se pare că trucul fusese repetat înaintea transmisiunii live şi totul fusese în regulă.

Glonţul aproape mortal al lui David Blaine

Iluzionistul american David Blaine este cunoscut pentru cascadoriile lui nebune. Dar în 2016, şi-a pus în pericol cu adevărat viaţa din cauza unui truc eşuat.

David Blaine, acum în vârstă de 46 de ani, a apăsat pe trăgaci în faţa a 20.000 de persoane în timp ce ţinea în gură un mic căpăcel de metal în care se presupunea că trebuie să prindă glonţul.

Acesta a declarat că a simţit „un impact” şi credea că a murit. Dar, din fericire, acesta a scăpat doar cu o rană la nivelul gâtului.

Foto: Captură YouTube

 

Citește și: