Copilul a avut norocul să se nască în liniştita suburgie britanică Northumberland unde se înregistrează cea mai mare speranţă de viaţă în rândul femeilor din Regatul Unit, scrie The Telegraph.

Fetiţa ar putea să ajungă astfel să trăiască până la vârsta de 105 ani.

"Sunt foarte bucuroasă că ea ar putea să trăiască până la 105 ani", spune mama lui Megan. "Imaginaţi-vă câte lucruri poate să realizeze în tot acest timp. Are 20 de ani în plus să călătorească prin lume şi să îşi realizeze visurile", adaugă ea.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Britanic de Sănătate Publică, în unele comunităţi speranţa de viaţă la naştere depăşeşte media naţională de 82 de ani în rândul fetelor şi de 79 de ani în rândul băieţilor.

Motivul pentru care experţii se aşteaptă ca fetiţa să atingă această vârstă este unul simplu. Atât bărbaţii, cât şi femeile trăiesc cu 30 de ani mai mult decât cu un secol în urmă, în principal graţie îngrijirilor medicale de mai bună calitate de care pot dispune, dar şi datorită dietei pe care aceştia o au şi a condiţiilor în care ei locuiesc. În perioada de viaţă a fetiţei va deveni un lucru normal ca femeile să ajungă până la vârsta de 100 de ani, mai scriu jurnaliştii britanici.

Citește și: