Florin Badescu - Mediafax
1526 vizualizări 8 oct 2015

Starul american încearcă să obţină statutul de rezident permanent în Canada şi locuieşte de trei ani la Montreal, alături de soţia sa Evi, care are dublă cetăţenie, americană şi canadiană.

Randy Quaid spune că un ofiţer de la Agenţia pentru Servicii Vamale din Canada (Canada Border Services Agency/ CBSA) l-a arestat atunci când el s-a prezentat la vama canadiano-americană, marţi dimineaţă. Actorul trebuie să se prezinte la acel birou pentru un control obligatoriu, la fiecare două săptămâni, începând din mai 2015, ca parte a condiţiilor impuse de autorităţile canadiene, după ce solicitarea sa de obţinere a statutului de rezident permanent în Canada a fost respinsă.

"Întrunesc toate condiţiile, dar ei îmi spun mereu: «tu nu vei pleca de aici, dacă noi îţi spunem să pleci»", a declarat Randy Quaid într-un interviu telefonic pe care l-a acordat dintr-un centru de detenţie din apropiere de Montreal.

Purtătoarea de cuvânt a CBSA nu a confirmat, dar nici nu a negat această arestare.

Randy Quaid şi soţia lui, Evi, au fugit în Canada în 2010, după ce au fost arestaţi de poliţiştii americani pentru ocuparea ilegală a fostei lor reşedinţe din oraşul californian Santa Barbara. Soţii Quaid au fost acuzaţi că au intrat prin efracţie şi că au cauzat pagube de peste 5.000 de dolari în fosta lor reşedinţă din Santa Barbara, despre care au susţinut că se afla încă în proprietatea lor.

Soţii Quaid au solicitat autorităţilor canadiene să le acorde statutul oficial de refugiaţi, susţinând că au fost urmăriţi de "asasini de staruri de la Hollywood".

Actorul Randy Quaid şi soţia lui, Evi Quaid, au cerut azil în Canada, susţinând că au fost persecutaţi în Statele Unite ale Americii. Cei doi susţin, totodată, că vieţile lor sunt în pericol, după ce câţiva buni prieteni de-ai lor - printre care Heath Ledger şi David Carradine -, au fost "asasinaţi" în ultimii ani la Hollywood.

Soţii Quaid au renunţat apoi la cererea de azil şi au solicitat obţinerea statutului de rezident permanent în Canada.

Randy Quaid, fratele mai mare al actorului Dennis Quaid, a apărut în numeroase filme, precum "Nebuni din dragoste", "Vecinii", "Magica legendă a spiriduşilor", "Ziua în care lumea s-a sfârşit". Însă cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din "Regele popicelor", seria "National Lampoon" şi "Brokeback Mountain", recompensat cu premiul Oscar.

A fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru rolul din "The Last Detail" (1973), a câştigat un Glob de Aur pentru "LBJ: The Early Years" şi are o stea pe Walk of Fame.

Citește și: