Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a lansat un atac dur la adresa foştilor săi colegi de trupă, Ovidiu Lipan-Ţăndărică şi Mircea Baniciu, pe care îi acuză că ar lansa informaţii defăimătoare la adresa sa, pentru a-i ştirbi credibilitatea.

„Se urmăreşte să mi se strice imaginea pentru care am muncit 50 de ani. O fac trădătorii... Baniciu, Ţăndărică şi ceilalţi care m-au trădat în trecut. Ei, care trăiesc din cântări pe la nunţi, avorturi şi îmormântări, culmea, tot datorită mie, căci lumea îi asociază în continuare cu Phoenix. Am făcut greşeala să tac multă vreme şi Baniciu m-a umplu de rahat. N-a fost bine, căci s-a creat o imagine falsă. Am crezut că am oameni care să mă apere, dar văd că sunt singur... Ar trebui ca lumea să arunce cu pietre în ei pe stradă!”, a declarat Nicu Covaci pentru Ring.

Întrebat ce părere are despre faptul că Phoenix se reuneşte fără el, urmând să cânte în deschiderea concertului Deep Purple de la Cluj, Covaci a răspuns: „Nu există, sunt nişte trădători! Phoenix înseamnă muncă, cine e lângă mine e Phoenix. Eu le-am interzis să-mi cânte piesele, le-am trimis notificări clare prin avocaţi. Dacă nu ţin cont, va fi vai de capul lor, sunt pregătit să-i dau în judecată. Mă deranjează obrăznicia, faptul că zic: 'Noi cântăm ce vrem noi'. Baniciu îmi cântă piesele fără ruşine şi nu declară drepturile de autor la UCMR ca să ia el toţi banii”. Cu toate acestea, Nicu Covaci a recunoscut că şi el mai cântă uneori, „la cererea publicului”, piesa „Andrii Popa”, compusă de Mircea Baniciu.

Reacţiile lui Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan-Ţăndărică nu au întârziat să apară. „Puteam să-i dăruiesc lui Nicu Covaci de ziua lui un sac de pietre, să aibă cu ce să arunce în noi, când ne-om vedea. Cu procesul, ar trebui să se gândească de două ori, fiindcă şi noi vom proceda la fel. Suntem îndreptăţiţi să-l dăm în judecată fiindcă nu ne-a dat niciun leu din vânzarea discurilor Phoenix apărute din '90 încoace”, a declarat Mircea Baniciu.

Pe de altă parte, Ovidiu Lipan-Ţăndărică susţine că nu îi datorează nimic lui Nicu Covaci şi că i-ar plăcea să mai cânte împreună cu el. „Să aibă curaj să arunce cu piatra cel care zice că am fost trădători! Nu îi datorez nimic lui Nicu Covaci şi nici el mie. Nu arunc cu gunoi, am petrecut aproape o viaţă împreună, a fost o perioadă frumoasă. Mi-ar plăcea să mai cântăm cu toţii sau măcar să stăm peste 10 ani la un pahar de vorbă şi să râdem”, a spus Lipan-Ţăndărică.

Citește și: