Silviu Bănilă
4031 vizualizări 18 aug 2018

Chiar dacă Hitler s-a căsătorit de abia în ultima clipă a vieţii lui, cu Eva Braun, înainte de sinuciderea în masă din buncăr (29-30 aprilie 1945), liderul nazist a avut relaţii sentimentale cu multe femei şi nu şi-a ascuns dorinţele sexuale, dezvăluie valetul, potrivit Daily Star.

Krause afirmă că dictatorul nazist invita artiste tinere la domiciliul său, în primii ani ai regimului nazist.

Prieten apropiat al lui Hitler, care a lucrat pentru Fuhrer între 1934 şi 1939, el adaugă: „Deseori, în timpul călătoriilor noastre, se entuziasma din senin şi exclama: „Dumnezeule, nu-i aşa că fata aia este frumoasă?”

Krause a mai povestit cum Hitler se întorcea şi „îl dădea într-o parte, pentru a o vedea mai bine domnişoara respectivă”.

Atunci intra în acţiune celălalt camarad al lui Hitler, Wilhelm Bruckner, care cerea adresa femeii respective, pentru a fi invitată la cafea de Fuhrer.

Liderul nazist a mai fost implicat emoţional cu regizoarea filmelor de propagandă Leni Riefenstahl. Pentru el, aceasta avea o mare ”sensibilitate”, dar Krause scrie că restul poveştii este fabulaţie.

Hitler era încântat şi de cercetaşele (Bund Deutscher Madel), care îl întâmpinau în călătoriile sale prin ţară.

Deseori, Hitler dădea fetelor bani pentru cafea sau prăjituri, gest pe care Krause îl pune pe seama ”aprecierii pentru frumuseţe” de care dădea dovadă Fuhrerul.

Dar Krause explică pe de altă parte că Hitler nu s-a căsătorit timpuriu dintr-un singur motiv: credea că nu îi va putea oferi viitoarei soţii o viaţă de familie POTRIVITĂ.

”Principiul său era ca fiecare partener căsătorit trebuie să ducă o viaţă de familie decentă”, a afirmat Krause.”El nu putea oferi acest lucru, ţinând cont de volumul uriaş de muncă la care era conectat”.

”Venea acasă seara târziu şi soţia, familia nu ar fi avut cum să se bucure de el. Cel mult - dacă s-ar fi însurat şi ar fi avut copii - aceştia ar fi purtat o discuţie despre tatăl lor şi cam atât”.

Hitler era însă bucuros că nu s-a însurat timpuriu, mai scrie Krause, Fuhrerul susţinând că are mai multă susţinere din partea femeilor, dacă rămâne singur.

”Bazându-se pe instinct, femeile sunt mai atrase de bărbaţii singuri”, considera Hitler. Krause a murit în anul 2001. Lucrarea ”Living With Hitler:  Accounts of Hitler's Household Staff” va fi publicată în data de 19 august.

foto: Wikipedia

 

Citește și: