976 vizualizări 24 mai 2009

O nouă formă de aerobic, ce presupune mişcări cu nişte ghete speciale, a „prins” şi în România. În zece minute de sărituri „pe arcuri” se ard 150-200 de calorii - fapt care accelerează procesul de slăbire şi, de asemenea, tonifică musculatura, ducând astfel la dispariţia celulitei în minimum o lună de antrenament. În plus, săriturile ajută la ridicarea muşchilor fesieri într-un timp scurt, datorită faptului că se lucrează toată musculatura. Secretul constă în inovaţia ghetelor kangoo, care sunt prevăzute cu nişte „arcuri” şi au o greutate de aproximativ două kilograme. În acelaşi timp, ele protejează coloana vertebrală şi articulaţiile.

„Este o nouă formă de mişcare, iar impactul pe care îl are în România este surprinzător. Persoanele care au încercat o dată aerobicul Kangoo au rămas fidele acestui tip de sport”, afirmă Kinga Sebestyen - antrenoare de fitness şi instructoarea care a „importat” această mişcare la noi în ţară.Programul de antrenament Kangoo se bazează pe principiile de fitness aerobic, dar în multe cazuri structura exerciţiilor nu este identică. „Cinci minute de încălzire, 30-40 de minute «ardere» şi zece minute de streching”, explică antrenoarea. Noile mişcări au avut succes atât în rândul adolescenţilor, cât şi la adulţi.

Aerobicul Kangoo este recomandat şi de terapeuţi

Pe baza observaţiilor care s-au făcut până acum, s-a dovedit că noul tip de aerobic poate fi practicat de persoane cu vârsta de la şase până la 90 de ani, luându-se în considerare însă starea de sănătate şi cea fizică a iubitorilor de sport. Aerobicul „pe arcuri” este recomandat de medici şi terapeuţi şi în scopul tratării unor probleme de sănătate.

În plus, antrenorii asigură că noul tip de încălţăminte nu implică riscuri de accidentare, iubitorii de sport putând dobândi echilibru de la prima oră de antrenament. „Ghetele, datorită arcurilor eliptice (curbate) şi benzilor de întindere, protejează împotriva lovirii. Astfel, mulţi oameni care nu mai puteau face sport din cauza afecţiunilor pe care le au la genunchi sau a bolilor articulare pot alerga cu aceste ghete.

Acest tip de ghete previne rănile cauzate de sport, reducând cu 80% leziunile articulaţiilor şi ale coloanei vertebrale”, precizează antrenoarea Kinga Sebestyen.

„Pe arcuri”, arzi cu 25% mai multe calorii decât la o oră de aerobic

Noua formă de aerobic dezvoltă, simultan, partea inferioară şi cea superioară a corpului, astfel că, într-un timp scurt, putem efectua o mişcare foarte intensă. Se ard cu 25% mai multe calorii decât la o oră normală de aerobic, accelerând procesul de slăbire, întărind sistemul imunitar, muşchii inimii şi plămânii, spune antrenoarea. Pentru toţi amatorii şi practicienii de sport, antrenoarea Kinga Sebestyen va prezenta noua formă de aerobic - kangoo jumps, vineri, la sala Futsal din incinta stadionului Lia Manoliu.

Demonstraţiile vor avea loc în cadrul maratonului Fitness Kangoo Party, în intervalul orar 12.30 - 19.00, când se vor desfăşura mai multe ore de aerobic: Step coreography, Step dance, Street dance, Dans oriental, Tae-Bo şi Pilates.

În România, aerobicul Kangoo se practică în săli din Bucureşti, Constanţa, Suceava, Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni. Acest sport se poate practica la sală, sub îndrumarea instructoarei, dar şi acasă sau în parc. O oră de antrenament costă între 20 şi 30 de lei.

Info plus:

Beneficiile aerobicului „pe arcuri”

• întăreşte sistemul imunitar

• accelerează pierderea în greutate

• conduce la dispariţia celulitei

• „lucrează” fesele, coapsele şi abdomenul

• întăreşte muşchii inimii şi plămânii

• reduce impactul la articulaţii şi spate cu 60%

Citește și: