2093 vizualizări 17 dec 2012

O tânără mamă din Marea Britanie a dezvoltat o formă rară de alergie din cauza propriei sarcini, scrie Daily Mail.

În vârstă de 26 de ani, Zuleika Closs a povestit că în cea de-a 20-a săptămână de sarcină pe corp i-au apărut erupţii cutanate care îi provocau mâncărimi foarte intense.

„La început, simţeam ca şi cum nişte insecte s-au urcat pe pielea mea, iar apoi totul a devenit insuportabil”, a povestit femeia.

„Băşicile arătau la început ca o simplă utricarie, însă s-au răspândit foarte rapid şi au devenit foarte închise la culoare şi roşii. (...) Pe picioare era cel mai rău. Mă scărpinam atât de tare încât îmi rupeam pielea”, a continuat ea.

Deoarece tratamentul cu antibiotice şi diverse loţiuni nu au avut niciun efect, medicii au diagnosticat-o greşit cu o formă severă de scabie şi i-au recomandat utilizarea de insecticide. De asemenea, femeia a fost sfătuită să fiarbă toate hainele atunci când spală şi să îşi pună pantofii în congelator.

Cu toate acestea, viitoarea mămică nu a reuşit să se vindece.

„Mă mânca foarte tare. Mă scărpinam în somn. Eram extenuată şi nu mai puteam face faţă. (...) Îmi amintesc cum stăteam la spital, în sala de aşteptare, plângând în hohote şi dorindu-mi ca cineva să mă ajute. Îmi venea să mă dau cu capul de pereţi pentru că nimic nu funcţiona”, a povestit Zuleika Closs. „Cred că ei au crezut că reacţionez aşa din cauza hormonilor, dar chiar îmi era foarte greu.”

Pe lângă toate acestea, Nathan Darbyshire, iubitul tinerei, a fost nevoit să îşi ia mai multe zile libere de la locul de muncă, de teamă să nu transmită scabia colegilor lui.

În săptămâna a 38-a a sarcinii, Zuleika a intrat în travaliu şi a născut un băieţel pe care ea şi partenerul ei l-au numit Emmanuel. Proaspăta mămică a fost însă atât de speriată ca bebeluşului să nu-i fie transmisă infecţia parazitară, încât nu dorea să îl ţină în braţe.

„Contactul piele pe piele este foarte important pentru nou născuţi şi mamă, dar nu am vrut ca el să ia boala. M-am învinovăţit şi m-am gândit că e ceva ce eu am provocat.”, îşi aminteşte femeia.

După naştere, iritaţiile femeii au dispărut pentru puţin timp. Cân Zuleika a mers din nou la medic, specialistul i-a spus că nu era vorba decât despre o boală autoimună provocată de sarcină şi i-a prescris un tratament cu antihistaminice.

„Nu mi-a venit să cred ce îmi spunea. Eram alergică la propria sarcină. A sunat bizar.”, a declarat tânăra.

Patru luni mai târziu, alergia a început să dispară, însă Zuleika a rămas cu multe cicatrici din cauza erupţiilor cutanate.

De asemenea, femeia a fost diagnosticată cu Pemphigoid gestationis, o boală rară provocată de trecerea în sânge a unor ţesuturi placentare ce provoacă reacţia sistemului imunitar. Potrivit statisticilor, boala afectează o femeie din două milioane din întreaga lume şi, de obicei, devine şi mai gravă în eventualitatea unor noi sarcini.

„Corpul meu este un dezastru, dar mi-ar plăcea ca Emmanuel să aibă fraţi şi surori alături de care să crească”, a declarat Zuleika. „Uneori rememorez perioada sarcinii, dar este suficient să îl privesc pe Emmanuel şi ştiu că toată suferinţa a meritat”, a adăugat ea.

 

Citește și: