18 vizualizări 11 mar 2008

Dezbatere

Dâmboviţa, încotro? Oraşul şi rolul său

Institutul Cultural Român găzduieşte de la 18.30 dezbaterea „Despre Dâmboviţa – sau despre potenţialul unui râu într-un oraş”. Bucureşteanului de astăzi, Dâmboviţa i se prezintă ca un canal searbăd, betonat, cu trotuare meschine, ascunse de maşinile parcate pe maluri. Ce resurse mai are şi cum ar putea fi ele folosite pentru a oferi o nouă bucurie şi frumuseţe?

Concert

Seară de muzică clasică

Orchestra de Cameră Radio prezintă de la ora 19 în Studioul de concerte Mihail Jora, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, piese de J.S. Bach, G. Händel, A. Vivaldi, F. Schubert. Solişti: Magdalena Moroşanu şi Alexandru Moroşanu (violoncel).

Teatru

Comedie roşie

Sala Atelier prezintă de la ora 19 o comedie amară despre fapte şi personaje reale, avându-l în centru pe unul dintre fondatorii PCR, pe care Securitatea ajunge să-l urmărească pas cu pas, iar Gorbaciov să-l invite la Congresul PCUS. O satiră necruţătoare la adresa tarelor comunismului, cu un final tragic. Un spectacol cu doi invitaţi „speciali”: Elena şi Nicolae Ceauşescu.

Operă

Văduva veselă

De la 18.30, Opera Naţională ridică cortina pentru o nouă reprezentaţie a operetei în 3 acte de Franz Lehar Văduva veselă. Conducerea muzicală este asigurată de Cornel Trăilescu. În această seară spectatorii pot urmări şi debutul lui Teodor Ilincăi. (C. Andreescu)

Citește și: