22 vizualizări 14 nov 2008

Festival

Giacomo Puccini pe scena Operei Naţionale Bucureşti

De astăzi şi până pe 23 noiembrie, Opera Naţională din Bucureşti va organiza Festivalul „Giacomo Puccini”, eveniment dedicat aniversării a 150 de ani de la naşterea compozitorului. Festivalul se va deschide cu un eveniment special: premiera operei „La Bohème”, spectacol regizat de Ionel Pantea şi sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta. În spectacolul de la 18.30 îi veţi asculta pe Călin Brătescu, Anita Hartig, Dorina Chesei, Ionuţ Pascu, Ion Dimieru, Horia Sandu, Ştefan Schuller, Paul Basacopol, Liviu Indrican şi Adrian Ionescu.

Expoziţie

Exorcizare prin pictură

Librăria Cărtureşti din Iulius Mallul timişorean găzduieşte expoziţia lui Marc Kopil. Haos, naştere, renaştere, schimbare rapidă, superficialitate, geniu. Aşa traduce artistul postmodernismul pe care-l conţin în anumite proporţii şi lucrările sale. Tablourile semnate de Marc Kopil acceptă priviri de aproape, dar şi de departe, cu alte cuvinte pictura sa poate fi căutată cât de adânc îşi doreşte privitorul, fără teama de a descoperi ceva încifrat.

Concerte

New Model Army

În Hard Rock Café, de la orele 22.30, îi puteţi asculta pe membrii formaţiei New Model Army, a căror muzică s-a spus că abordează genurile punk, post-punk, folk-rock, india rock, rock noir şi chiar metal. De la albumul lor de debut, „Vengeance – The Independent Story”, lansat în 1984, muzicienii au experimentat mai multe genuri muzicale şi s-au inspirat din mai multe curente. Cu o activitate de 28 de ani şi 10 albume lansate, New Model Army are o mare influenţă asupra trupelor rock din generaţia tânără.

Ordo Rosarius Equilibrio, Cascadeur şi In Slaughter Natives la Braşov

Braşovenii pot petrece o Seară Apocaliptic Decadentă în Centrul Cultural Reduta, de la orele 19, alături de cele trei formaţii, care se vor completa reciproc pentru a crea o atmosferă de neuitat. Puteţi petrece o seară de folk, gothic, industrial, alternative, experimental şi de combinaţii ale acestor genuri, care de care mai inedite şi... decadente, asistând la trei recitaluri de excepţie.

Dezbatere

Deschiderea primului club de Open Talk

Asociaţia Consumatorilor de Media şi Club TSC vă invită la fostul Club Preoteasa din Calea Plevnei nr. 61, la deschiderea primului club de Open Talk din România, dedicat în exclusivitate dezbaterilor. În premieră, publicul are posibilitatea să aleagă în timp real temele şi persoanele publice cu care doreşte să stea de vorbă. O dată pe săptămână va fi ziua ziariştilor, când posesorii unei legitimaţii de presă vor primi trataţie gratuită din partea casei pentru a sta la un pahar de... vorbă. În această seară, de la orele 21, va avea loc petrecerea de deschidere, care se va prelungi până în zori. (C. Andreescu)

 

Citește și: