21 vizualizări 6 feb 2008

FILM

Juno vine la Hollywood Multiplex

Nu de multe ori s-a întâmplat ca la premiile Oscar să fie nominalizată o comedie pentru unele dintre cele mai importante categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă într-un rol principal şi Cel mai bun scenariu. Dar, când vorbim despre Juno (Ellen Page), lucrurile se schimbă. Filmul este o comedie inteligentă despre o adolescentă destul de veselă şi într-un mod paradoxal, chiar cuminte, care printr-o întâmplare rămâne însărcinată la doar 16 ani. Bleeker, interpretat de Michael Cera, este viitorul tată, considerat de Juno cel mai simpatic dintre colegii săi de clasă. Când părinţii acesteia află despre sarcină şi implicit despre cine este tatăl, reacţia e cel puţin nonconformistă: “Nu-l credeam în stare”. Realizând că nu este capabilă să aibă grijă de copil, dar nici nu vrea să facă avort, Juno ia o decizie neaşteptată. Susţinută de cea mai bună prietenă, hotărăşte ca, după ce va naşte, să dea copilul unei familii care nu poate avea copii şi-şi doreşte foarte mult unul. În doar câteva săptămâni de la lansare, Juno a avut încasări spectaculoase, de aproape 90 de milioane de dolari. Filmul va rula în avanpremieră azi, la Hollywood Multiplex, de la ora 21.30.

CONCERT

Mandinga cântă în Spice Club

Alex Burcea, Florin Siia şi Marius Ciupitu, împreună cu trombonistul Cornel Ene şi percuţionistul chilian Aristides „Ati” Panaitescu-Alegria, au conturat proiectul Mandinga, care a început ca o trupă de „latin jazz”. Cu timpul au realizat că aveau nevoie de o imagine pentru concerte, cât şi de o voce bună, şi astfel a început colaborarea cu Elena Gheorghe. Structura trupei s-a definitivat prin cooptarea lui Cătălin Ene. Mandinga activează din decembrie 2002 şi a concertat pe mai toate scele din Bucureşti şi din ţară. Cel mai important eveniment pentru ei a fost concertul pe care l-au avut în deschiderea trupei Rafaga, din 2003. Primul album al trupei, „... de corazon”, s-a lansat în 2003, şi a beneficiat de trei concerte de lansare. „Doar cu tine” a fost piesa care a adus trupa în centrul atenţiei. Orchestra, formată din 8 muzicieni, cântă numai live, şi abordează un program latino-american divers: latin jazz, salsa, cumbia, merengue, latino.

După un concert susţinut în Cuba, membrii trupei au decis că au nevoie de mai multe soliste şi, asfel, numărul membrilor s-a mărit, cu două fete cooptate la faţa locului. Elena Gheorghe a părăsit Mandinga şi a pornit o carieră solo. Formaţia va susţine un concert în această seară, de la ora 22, în club Spice din Capitală. Preţul unui bilet este de 20 RON.

PETRECERE

Rusu & Flore şi Optick mixează în Bucureşti

Dacă e joi, înseamnă că încep pregăririle pentru petrecerile din weekend. Cel mai bun mod de a te pregăti este, evident, mersul în club. Cei care vor să iasă totuşi din casă, dar nu sunt încă în ritm pentru dans ca la carte, sunt poftiţi în B52, unde vor mixa, alături de Tom Wilson, Rusu şi Flore, care au trecut uşor de la hip-hop şi funk, la house, păstrând totuşi accentele cu care şi-au câştigat publicul.

Despre Optick putem spune doar că este, cu siguranţă, un animator de radio foarte bun şi nici ca DJ nu stă rău. Se numără printre cei care au răzbătut în lumea muzicală din România, atât în mainstream, cât şi în underground. Când nu e la radio, mixează în toată ţara, şi când nu produce piese cu Activ, deschide evenimente mari de muzică electronică. În această seară, Optick va alege varianta mixatului în club, mai exact într-unul nou deschis, Bellagio. (R.N.)

Citește și: