1270 vizualizări 22 aug 2016

Există o serie de probleme de sănătate care pot apărea dacă petrecem prea mult timp în pat. În clipul de mai jos publicat pe canalul de YouTube Life Noggin, Pat Graziosi ne poartă printr-o serie de întâmplări nefericite care s-ar petrece în viaţa unei persoane care trăieşte tot timpul în pat. 

Graziosi nu uită să amintească de experimentul celor de la NASA care au plătit 18.000 de dolari unui bărbat pentru ca acesta să stea 70 de zile într-un pat. Dorinţa lor era să vadă ce se întâmplă în corpul acestui bărbat. Pare a fi slujba ideală, nu?

Greşit. În momentul în care participantul Andrew Iwanicki s-a ridicat pentru prima dată în 70 de zile din acel pat, pulsul i-a crescut la 150 de bătăi pe minut şi i-a fost extrem de greu să stea în picioare. 

„Bineînţeles că nu am fost surprins să-mi văd corpul reacţionând aşa. După 70 de zile petrecute la orizontală am pierdit aproximativ 20% din volumul total de sânge din corpul meu”, a povestit Iwanicki. 

Un alt efect secundar al petrecerii unei perioade foarte mari de timp întins în pat pot fi escarele, apărute din pricina presiunii care se exercită constant asupra ţesutului pielii. De asmenea, multe persoane au reclamat pierderea masei musculare, forţei şi rezistenţei oaselor după ce au stat imobilizaţi la pat. Totodată, imobilizarea la pat poate conduce la creşterea stresului şi anxietăţii. 

Citește și: